Pucér kövér nők a sztárok – fotó, videó

2009. október 30., péntek, 05:14 • Utolsó frissítés: 2009. október 30., péntek, 10:08
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Egyetlen apró képpel indult el az a folyamat, amelynek következtében az egyik legnagyobb amerikai női magazin novemberi számában feltette a kérdést : “Ki mondta, hogy a szupermodelleknek szupervékonynak kell lenniük?”

Nemrégiben nemzetközi vihart kavart némi háj megjelenítése az amerikai Glamour magazinban. Lizzie Miller és az ő kis hasi zsírpárnája azóta világhírű lett, a magazin pedig azt állítja, hirtelen ráébredt, mennyire fontos is a többféle méretű modellek bemutatása a médiában.

Azok a bizonyos idomok
© Glamour
Tagadhatatlan, hogy a Glamour korábban is használt gömbölydednek titulált nőket fotósorozataiban, de valószínűbbnek látszik, hogy remek marketingeszközt fedeztek fel a “kövér” nők levetkőztetésében, melynek segítségével megkülönböztethetik magukat a konkurrensektől. Márpedig a jelen gazdasági helyzet egyre romló példányszámai közepette a magazinok számára létszükséglet a médiafigyelem: ha ezt meztelen, a Rubens-festmények nőalakjaihoz hasonló alkatú modellek segítségével lehet megszerezni, nem baj, és talán valóban lesz némi pozitív hatása is a divat világára. A Glamour novemberi száma, amelynek címlapján egyébként most először jelent meg az Egyesült Államok elnökének felesége, máris hét, az átlagos modellhez képest teltnek számító hölgyet is levetkőztetett, úgyhogy a siker erre a hónapra garantált.

A lányok és a magazin főszerkesztője az Ellen DeGeneres beszélgetős műsorba is meghívást kaptak, ahol meséltek evési rendellenességekről, egészséges testtudatról, a divatházak gonoszságáról, hogy csak miniatűr méretben küldenek mintaruhát, nehogy “hájas” modell viselhesse, a végén pedig egyiküket még egy medencébe is belehajították a jó ügy érdekében.


Egyértelműen látható némi mozgolódás a témában: a német Brigitte nevű magazin például bejelentette, hogy a jövőben egyáltalán nem használ modelleket, inkább hétköznapi, de valószínűleg az átlagnál azért csinosabb nőkkel illusztrálja majd anyagait. 

“Akkor lettem sikeres, amikor híztam 30 kilót” - állította Cristal Renn - aki a plusz size modellek egyik legsikeresebb képviselője, a Glamour-fotón is ott mosolyog, balról az első - nemrég megjelent könyvében, amellyel körbeturnézta gyakorlatilag az egész amerikai médiát, mindenhol kifejtve, milyen fontos is a változatos testű nők szerepeltetése a magazinokban. 

De már a divatvilág legfontosabb eseményeinek számító kifutós bemutatókon is volt rá példa, legutóbb a londoni divathéten, hogy egy tervező ragaszkodott a teltebb modellek felvonultatásához, bizonyítván, az ő ruhái mindenkinek jól állnak. A stylist fel is mondott azonnal, annyira csúnyának találta a “kövér” lányokat – szóval van még hová fejlődni.

KM

6 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. január 7., 19:24 hanna

Ezek a nők nem is kövérek,szerintem nincsenek tisztában a kövérség fogalmával sem. baromi nagy reklámfogás ez az egész és már nem csak az USA-ban hanem sajnos itt nálunk is. Egyre több gyerek anorexiás, bulimiás. azt kéne inkább hirdetni hogy nem 30 kg-osan vagy szép.<br>

2010. január 6., 13:56 Attika

Nem véletlen, hogy ez az egész az USÁ-ban indult. Hatalmas piac, de a világ legtöbb kövér embere lakja. Miért reklámozzanak méregdrága cuccokat anorexiás modellekkel a túlsúlyos vevőknek? Szerintem is hülyeség, hogy csak 35 kilósan lehet valaki szupermodell.<br>

2009. október 30., 20:48 Realista

Tényleg nem kövérek, csak átlagosak. Ezzel együtt a férfiak 90%-ának jobban tetszik a 90-60-90 és a feszes fenék. Ahogy a Nőknek is jobban tetszik a sportos férfi, mint a "pici poci" típus.<br><br>Ez biológia. Az meg marketing, hogy az ideállal reklámozzák a terméket (vedd meg és Te is hasonlónak érzed magad). Ahogy az is marketing, hogy a "természetes jobb" szlogent csépelik (sose leszel ideál, ne emészd magad én támogatlak, hozzád szólok).<br>

2009. október 30., 15:49 Anna

Ezek a nők egyáltalán nem kövérek. valahol írtak egy színésznőről aki "meghízott" mert már 38-as méretű ruhákat hord!!! Ez idiotizmus<br>

2009. október 30., 12:30 Maya11

Nem kövérek a hölgyek, csak normális kinézetűek. Akik egyébként modellkednek újságokban, azok nem normális testalkatúak, hanem kórosan soványak. Végre valakinek eszéba jutott, hogy a csont-bőr kinézetű anorexiások helyett a normálist kellene hirdetni.<br>

További 1 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Pucér kövér nők a sztárok – fotó, videó
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X