szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Luxuskörülmények között leélt kényelmes életre készülnek Nagy-Britannia lottórekorderei, akik 56 millió fonttal (17,4 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak.

A Gloucestershire grófságbeli Cirencester kisvárosban élő, 43 éves Nigel Page és 41 esztendős élettársa, Justine Laycock 56 millió fonttal (17,4 milliárd forinttal) lett gazdagabb a hétvégi húzás után. Ez minden idők legnagyobb egyéni brit lottófőnyereménye.

A EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye 112 millió font (34,7 milliárd forint) volt, de ez két nyertes szelvény között oszlik meg; a jackpot másik fele egy spanyol lottózóé.

Nigel és Justine vállalta a nyilvánosságot, mondván: ha más nem, gyermekeik előbb-utóbb "úgyis kikotyogták volna" a hírt.

A nagy nyeremény előzményeként, a brit nemzeti lottójáték múlt szerdai hétközi húzásán Nigel Page már nyert 55 fontot; ezt követte a több mint milliószoros újabb nyeremény.
Az ingatlan-karbantartó vállalkozást működtető Page hétfői sajtóértekezletén elmondta: kilenc éve hódol az ejtőernyőzés szenvedélyének, és ugrott már több mint háromezer méterről is, de az semmi nem volt ahhoz képest, amit most érez.

A brit Nigel Page ünnepel barátnőjével. Az 56 millió font az egyetlen szelvénnyel valaha elért legnagyobb lottónyeremény nagy-Britanniában.

Felfedte azt is: az elmúlt tíz évben nem volt "rendes" autója, csak az a négyéves furgon, amelyet vállalkozásához használ. Még ez sincs teljesen kifizetve, az utolsó részlet a jövő hónapban esedékes. Most azonban vesz magának egy luxuskocsit; "kezdetnek" egy Range Rover Sportban vagy egy BMW X5-ösben gondolkodik.

Justine, aki a helyi ingatlanközvetítő tisztviselője (volt), és egy Honda Civicet vezet, "valamilyen sportautót" szeretne, de még nem választotta ki a márkát.

Azt már mindketten eldöntötték, hogy jelenlegi munkájukkal felhagynak. Elköltözni Cirencesterből nem akarnak, mert nagyon szeretik a nyugalmas kisvárost, de valószínűleg vesznek egy öt vagy hat hálószobás házat, úszómedencével és nagy belső terekkel. Emellett külföldi nyaraló megvásárlását is tervezik, és a gyerekeket szeretnék elvinni Ausztráliába, Új-Zélandra és Barbadosra.

A pár előző kapcsolataiból született három gyermek - két lány és egy fiú - "józanul" fogadta a családra szakadt hirtelen gazdagságot, és "nem kértek sokat maguknak". Nigel Page 12 éves lánya, Ella egy pónilovat szeretne, és - egyelőre - vicc formájában felmerült egy tarantulapók beszerzése is.

Az újdonsült brit lottó-multimilliomosok nyereményhányada elég ahhoz, hogy felkerüljenek a leggazdagabb ezer brit listájára.

A The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente közzétett gazdagsági rangsor - Rich List - tavaly ugyanis 55 millió fontos alsó vagyonértékről indult, és a vezető brit vasárnapi lap már közölte, hogy a gazdasági válság miatt az áprilisban esedékes idei lista bekerülési küszöbe ennél valamivel alacsonyabb lesz.

MTI Shake

Minden idők legnagyobb brit lottónyereménye

Minden idők legnagyobb brit lottófőnyereményét ütötte meg egy még ismeretlen szerencsés, aki 56 millió fonttal (17 milliárd forint) lett gazdagabb a hétvégi húzás után.