Nespresso kapszulás kávéfőzőt teszteltünk - íme az eredmény

2010. április 07., szerda, 11:01 • Utolsó frissítés: 2011. április 19., kedd, 17:10
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

2010.

2010. március 16-án megjelent kapszulás kávégép tesztünkben négyféle kávéfőzőt próbáltunk ki: az Illy, a Lavazza, a Tchibo és a Nestlé Dolce Gusto elsősorban otthoni használatra készült masináit.

A teszt során maguk a forgalmazók döntötték el, melyik gépet bocsátják rendelkezésünkre. A Nestlé esetében mi ugyan megkerestük a Nespresso részleget is, de az ő gépeiket akkor nem sikerült tesztelnünk.

A megjelenést követően azonban rengeteg érdeklődő visszajelzést kaptunk, ami miatt úgy döntüttünk, tesztünket utólag kiegészítjük a Nespresso Citiz & Milk névre hallgató készülékével. Az "& Milk" kifejezés azért szerepel a gép neve mellett, mivel ehhez tejhabosító rész is tartozik, míg az alap készüléket enélkül is lehet kapni. Ugyan drágább ez a verzió, de aki szereti a habos capuccinot, annak mindenképpen érdemes ezt megvásárolnia, mert a keverőfejes habosító olyan tejhabot készít, amilyet még eddig egyik gépnél sem sikerült elérnünk.

Működés

Nespresso Citiz & Milk

A gép működése meglepően egyszerű. A víztartályt feltöltjük vízzel, bekapcsoljuk, majd miután felmelegedett, már használható is. A kiválasztott kapszulát a gép tetején található ezüst színű fedő (kapszulakar) felemelésével, a kiöntő nyílés felé fordítva kell behelyezni, a kiöntő alá kerül a csésze vagy bögre. A kisebb csészékhez egy kihajtható kis tálcácska szolgál magasító alátétként, amit bögre esetében egyszerűen fel lehet hajtani.

Ha nem habosítunk tejet, akkor innentől kezdve már csak egy teendőnk van: megnyomni vagy a hosszú vagy a presszó kávé gombot. Elvileg bármelyik kapszulát lehet bármilyen hosszúságúra főzni, de a Nespresso saját ajánlását célszerű figyelembe venni.

A tejhabosító

A készülék egyértelmű sztárja a tejhabosító, ami leginkább egy termoszra hasonlít. A gép tálcájára beépített helyre, a víztartály mellé kell állítani a tartályt, majd beleönteni a tejet a jelzésig. Ezután a tartály oldalán található gombot kell megnyomni. Ha röviden nyomjuk, melegíti is a tejet és úgy habosít, ekkor pirosan világít a gomb. Ha hosszan nyomjuk, kéken világít és hidegen habosít.

Belül egy olyan keverőfej található, mint a turmix gépekben. Az ideális állag elérésekor a tejhabosító magától kikapcsol, így nem kell különösebben odafigyelni a habosításra. A tartály belső fala teflon bevonatú, ezért tisztítása is rendkívül egyszerű, simán ki kell öblíteni, ha már nem használjuk.

Kávékínálat és beszerzés

A gépet háztartási elektronikával foglalkozó üzletekben és a Nespresso Boutique-ban, az Andrássy út 27-ben lehet megvásárolni, ára 72 390 Ft-tól kezdődik (a tejhabosító nélküli változat ára 55 190 Ft).

16-féle kapszula van hozzá, ezeket részletesen bemutatja a forgalmazó magyar nyelvű oldala itt. Áruk 103 és 124 Ft között mozog, a Nespresso Boutique-ban szerezhetők be, illetve a weboldalon alul, a láblécben található a "kapszularendelés" felirat, erre kattintva lehet a weben megrendelni őket. Hétköznap, munkaidőben egy ingyenesen hívható telefonszámon is tudunk rendelni.

Összegzés

A Nespresso Citiz & Milk gépe egy kellemes, elegáns, egyszerűen használható kávéfőző. A korábbi gépek mindegyikénél jobb, de árban is magasabb kategóriába esik. Ha valaki úgy érzi, hogy szeretne ennyi pénzt szánni egy kapszulás kávéfőzőre, mindenképpen megéri az árát.

Olvassa el korábbi cikkünket is a többi kapszulás kávégépről itt!

19 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2014. március 13., 15:18 Solyom Főkefe Andras

Mi kipróbáltuk a Nespresso-t is, de sokkal jobban ízlenek a családnak a qawa.hu kapszulái. Nem csak irtó finom, de árban is verhetetlenek
70-90Ft egy patron. A kollegáimnak az Etiópia, Sidamo kávé ízlett a legjobban

2011. július 7., 13:29 Hanusovszky Andrásné

Nagyon jók a nespresso kávék, és a habosító is kiváló. Sajnos azonban az én gépem a garanciális időn belül elromlott, a főkapcsolóó nem működött. Nagyon hamar megjavították, ajánlottak cseregépet és kaptam még egy fél év garanciát. Alig, hogy ez lejárt, a gép ismét elromlott, a főkapcsolóval nem lehetett bekapcsolni. Most is nagyon kedvesek voltak, és 14.900 forintért megjavították volna újabb fél év garanciával. A meghibásodás vélhető okaként azt mondták, hogy nem vízkövetlenítettem (régen rossz, ha a vízkő az elektronikába, vagy a kapcsolóba rakódik le). De mivel az előző javítás alig hét hónapra hozta rendbe a készüléket, úgy döntöttem, hogy inkább másikat (más gyártmányt) veszek. Szerintem egy drága, jó minőségű berendezés, drága kapszullákkal nem romoljon el három és fél év alatt kétszer, ha a javítás ilyen drága (majd fél berendezés ára).

2010. október 11., 12:26 VZoli

Oké, hogy Porsche (és nem Posche), de nagyon környezet-szennyezőek a kapszulás kávéfőzők. Érdemes inkább hozzátenni az árhoz 20-30e Ft-ot és venni egy darálós kávégépet.

2010. augusztus 9., 10:20 ildiko

CAREY ès Jozsi!
Tudod csak azt üzenem nektek hogy nem kötelezö Nespressot inni!Ugyan ugy utazhatsz Trabanttal vagy ha megengedheted magadnak akkor Poscheval.Egyébként a jo minösèget meg kell fizetni!Mindenki azt vegye amire lehetösége van!

2010. június 24., 22:06 Tordai Gabriella

Kedves Mindenki! Mielőtt bármit mondanál a Nespresso-ról, próbáld ki! Aki szereti a különleges zamatokat, ínyencséget, ezt fogja akarni. Mert semmihez nem hasonlítható ennek a kávénak az élvezete, amit a Nespresso gépeknek is köszönhetünk. Nem olcsó, de ellenállhatatlan. Pláne, ha még a tejhabosítóval is tudsz bánni. Ezenkívül a boutique-ban páratlan kiszolgálásban van mindenkinek része plusz egy próbakávé, teljeskörű információval. És nem fáradnak bele. Így már nem is tartom olyan drágának. Szeretek odajárni.

További 14 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nespresso kapszulás kávéfőzőt teszteltünk - íme az eredmény
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X