szerző:
life-style.hu

Az új hollywoodi szuperprodukcióhoz kapcsolódva két zenei CD is megjelent a napokban.

Az új hollywoodi szuperprodukcióhoz kapcsolódva két zenei CD is megjelent a napokban. A klasszikus értelemben vett filmzene mellett Almost Alice címmel egy válogatásalbumot is kiadtak, amelyet egyrészt a fantasy műfaj egyik alapkövének számító, 145 éve megjelent Lewis Carroll-regény, másrészt az új filmet rendezőként jegyző Tim Burton világa ihletett meg.
   
A Buena Vista Records korongján napjaink meghatározó modern rock és alternatív előadói hallhatóak. Az Almost Alice-on többek között Avril Lavigne, az Owl City, a 3OH!3, a Tokio Hotel és a Franz Ferdinand szerepel egy-egy saját dallal. Kivételt képez, és ezzel a szürreális lemez egyik különlegessége a Robert Smith, a Cure frontembere által előadott Very Good Advice című szám, amely az eredeti, 1951-es filmről az egyetlen újrafeldolgozott dal.

Szintén szerepel egy számmal az albumon Marko Hoppus, az eddig 13 millió lemezt eladott punkrock csapat, a Blink 182 egyik alapítótagja. "Egész életemben rajongója voltam az Alice Csodaországban történetnek, olyannyira, hogy az 1994-ben megjelent Blink 182-lemez a Cheshire Cat címet kapta" - mondta az énekes-basszusgitáros. (Cheshire Cat, magyarul Vigyori úr a történet egyik szereplője; a filmben Stephen Fry hangján szólal meg.)
   
Az új mozi hivatalos zenéjét a négyszeres Oscar-díjra, valamint tízszeres Grammy-díjra jelölt Danny Elfman jegyzi, aki korábban többek között a Karácsonyi lidércnyomás, a Beetlejuice - Kísértethistória, a Batman, a Pókember, az Ollókezű Edward, vagy a Men in Black - Sötét zsaruk zenéjét szerezte.