szerző:
MTI

Akaratlanul 60 ezer fontot - 18 millió forintot - adományozott egy idős férfi Nagy-Britanniában egy jótékonysági bolton keresztül ismeretleneknek.

A férfi egy régi bőröndöt vitt be az üdvhadsereg használt árukat kínáló boltjába anélkül, hogy tudta volna, felesége a bőrönd bélésébe rejtette életük teljes megtakarítását. Az asszony csak jóval később vonta kérdőre férjét a bőrönd holléte felől, és amikor megtudta, mit tett párja, azonnal a boltba küldte.

Későn. Két nappal korábban eladták a bőröndöt anélkül, hogy tudtak volna a benne lévő pénzről. Az üdvhadsereg szóvivője nem tartotta kizártnak, hogy a bőrönd vevője se tudja, kisebb vagyont vásárolt igen olcsón. 

A rendőrség azonban már őrizetbe is vett egy párt, mert az elmulasztotta, hogy talált pénzt megpróbáljon visszajuttatni jogos tulajdonosának. A bélésnyi pénzt ráadásul több bankszámlára tették be, hogy ne legyen egybeesés az összeget tekintve - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. A pár a bőröndért bankkártyáról fizetett, amelynek a tranzakcióit nyomon követve jutott el hozzá a rendőrség.

 

hvg.hu Világ

Robbanóanyag volt a bőröndben, elnézést kért a szlovák miniszter

Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért egy utas a hétvégén robbanóanyagot vitt fel a poggyászában egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre a szlovák repülőtéri biztonsági szervek tudtával. A szlovák és az ír hatóságok információi a botrányos üggyel kapcsolatban továbbra is eltérnek egymástól.