szerző:
kadarm

A szeptember közepén nyílt németországi krimihotelben az összes olyan legendás krimihős helyet kapott, akik generációk életét tették izgalmasabbá, így sokaknak külön öröm, hogy végre Bond, Holmes vagy éppen Miss Marple ágyában tölthetnek el egy izgalmas éjszakát.

Hillesheimben már korábban felütötte fejét a bűnözés, a bűnüldözés és annak szenvedélye, hiszen nem ez az első, krimikre szakosodott szolgáltatás a városban. Működik itt krimikávéház (Café Sherlock) és az egyes krimik eseményeit, tetthelyeit és kellékeit hiteles környezetben bemutató úgynevezett „bűnügyi ház”, melynek első emeletén 26 ezer kötetet számláló könyvgyűjtemény van, de ez a város adott ihletet Jacques Berndorfnak, az Eiffel-thriller szerzőjének is.

A főútvonalhoz közel található első németországi krimihotel mind a tíz szobáját - szó szerint - egy-egy krimihős uralja a vendégen kívül. Ha éppen van hely, aludhatunk Miss Marple-nál, Edgar Wallace-nál, Sherlock Holmes-nál, Derricknél, James Bondnál vagy Alfred Hitchcocknál is.

A folytatást ide kattintva érheti el.