Interjú Wolf Katival két hónappal az Eurovíziós Dalfesztivál előtt

2011. március 19., szombat, 14:23 • Utolsó frissítés: 2011. május 13., péntek, 17:38
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Tavaly nem indult magyar dal az Eurovíziós Dalfesztiválon, mert a Magyar Televízió forráshiány miatt kénytelen volt lemondani a részvételről és a sugárzásról. Idén újra kint leszünk, belső döntés alapján Wolf Kati képviseli az országot. Az énekesnőt a hvg.hu a készülődéséről kérdezte, két hónappal a nagy esemény előtt.

hvg.hu: Hogyan esett rád a választás? Meg kellett újra küzdened Janicsák Vecával, Takács Nicolas-szal és a többiekkel az esélyért?

Wolf Kati: Ez a dalok versenye, nem az előadóké, és a döntés idén az MTV kezében volt. Mi annyit tettünk, hogy amikor elkészült a dal, a szerzők elküldték a televíziónak. Valójában már amikor felénekeltem a Szerelem, miért múlsz? magyar változatát, felmerült az alkotókban, hogy fesztiválos hangzású. Aztán a dal nyilvános premierjét követően megindul a levéláradat a nézőktől, és a külföldi rajongóktól, akik jelezték, hogy ezt a számot szeretnék a versenyre küldeni. Ezt már csak az múlta felül, amikor kiderült, hogy a Magyar Televízió egy belső válogatás során tényleg a mi dalunkat választotta.

Eurovision 2011: Wolf Kati - Szerelem, miért múlsz?
További videók

hvg.hu: Miért érzed testhez állónak a dalt?

W. K.: Nagyon szeretem a 80-as évek diszkózenéjét, ebben nőttem fel. A Szerelem, miért múlsz? is ezt a stílust képviseli, de ezt megfűszerezve modern alapot kapott, ami frissé teszi. És azért is szeretem, mert nagyívű dal, vagyis van benne "énekelni való".

hvg.hu: Az angol szöveget hallgatva azt a pillanatot ragadja meg, amikor a nő kitör a kapcsolatból, és szeretné megvalósítani önmagát.

W. K.: Az örök klasszikus témát, a szerelmet dolgozza fel. Azt boncolgatja, van-e véget nem érő, örök szerelem. A dalt először egy improvizált angol szöveggel énekeltem fel, ahol a refrén már a "What About My Dreams" volt azelőtt, mielőtt a magyar, vagy a későbbi angol szöveg egyáltalán megszületett volna. Így küldtük el Geszti Péternek, aki ehhez igazította a dal további mondanivalóját.

hvg.hu: Beskatulyáztak a klasszikusabb, nem annyira trendi kategóriába, ez a dal is inkább a 80-90-es évek diszkófílingjét hozza vissza. Ez tudatos választás volt? Hasznos-e a karriered szempontjából, ha ezen az úton maradsz?

W. K.: A zenei életben egyre inkább a 80-as évek diszkóhangulata jön vissza. Az én dalom hangzása modern, éppen ezért a visszajelzések alapján a fiataloknak is tetszik, nem érzem, hogy beskatulyáztak volna. Amúgy mindig is kedveltem ezt a zenei stílust. A külföldi zenei listákat figyelve is egyre inkább érezhető, hogy ismét visszatér ez az irányzat.

hvg.hu: Nézted az előző évek eurovíziós dalfesztiváljait? Mit gondolsz a korábbi magyar versenyzők előadásairól?

W. K.: Minden évben követtem az Eurovíziós Dalfesztivált. A korábbiak közül családi érintettség miatt az 1994-es és az 1997-es versenyeket követtem a legnagyobb izgalommal, melynek során édesapám, Wolf Péter is "versenyben" volt - mint karmester - Bayer Friderika, majd a VIP együttes oldalán. Friderika negyedik, a VIP - benne Rakonczai Viktorral és Rácz Gergővel, akik az ėn versenydalomban is közreműködtek - a 12. helyezést érte el. A külföldi versenyzők közül leginkább a tavalyi győztes, Lena Meyer-Landrut áll közel hozzám, de a két évvel ezelőtti izlandi versenyző, Yohanna dala is tetszett.

Wolf Kati összes előadása az X-faktorban
További videók

hvg.hu:  Hogyan készülsz?

W. K.: Elsősorban az éneklésre fogok koncentrálni, hiszek benne, hogy a szívből jövő énekkel meg lehet nyerni a közönséget. Természetesen lesznek táncosaim és vokalistáim, de a többi legyen meglepetés.

hvg.hu: Mi kell a győzelemhez? Lena Meyer-Landrut egyszerűségével, természetességével győzte meg az embereket tavaly, előtte a norvégok hatalmas csinnadrattával és színpadi show-val nyertek, te mit szeretnél nyújtani?

W. K.: Az éneklési stílus szerintem árulkodó: én a magánéletben és a színpadon is természetes és sallangtalan vagyok. Talán mentes tudtam maradni minden modorosságtól, és a düsseldorfi színpadon sem szeretnék megváltozni. Annyit előzetesen elárulhatok, hogy a színpadi show arra lesz hivatott, hogy hozzátegyen a produkció sikeréhez, de ne vonja el a figyelmet a dalról. A versenyhez úgy fogok hozzáállni, mint az X- Faktorhoz, az adott pillanatban maximálisat szeretnék nyújtani.

hvg.hu: Figyeled a konkurenciát? Azerbajdzsániakat már több 200 ezren nézték, a francia dalt 100 ezren, de a te eredményed is nagyon szép a 78 ezres nézettséggel, főleg, hogy sokak videójára csak pár ezren voltak kíváncsiak a Youtube-on.

W. K.: Babonából nem néztem még meg a versenyzők dalait. Az az igazság, hogy nem szeretném, ha elhatalmasodna rajtam a drukk. Már két héttel a verseny előtt megkezdődnek a próbák, szóval lesz időm az ott hallottak alapján véleményt alkotni. Az én dalom sem pontosan olyan lesz, mint amit a klipben hallani lehet. A videó hivatalos megjelenését követően én is sok pozitív visszajelzést kaptam más országokban élő rajongóktól.

hvg.hu: Mire számítasz?

W. K.: Az eddigi magyar versenyzők egyhangúan állítják, fantasztikus élmény volt számukra az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel. Az ott tapasztalt profizmus, precizitás, színpadi látvány és hangulat egyedülálló. Úgy gondolom, ha jól tudok teljesíteni, akkor a verseny számomra is igazán fantasztikus élmény lesz.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

3 HOZZÁSZÓLÁS
2011. március 23., 16:53 csab2

Hat mackoka, vegtelen nagy IQ-rol tettel tanubizonysagot...

2011. március 21., 22:59 mackóka

Atyaég! Ki ez a tyúk, hogy a hvg interjút készít vele? Következő interjúalanynak javaslom Alekoszt vagy Szandikát.

2011. március 19., 17:17 Muzsikus

Tavaly megdugtuk az orrunkat azért nem indultunk.De Rakonczai hányszor ír már dalt,még meddig ő?És talán most is az RTL van a háttérben.Sőt biztos.Nyomatja az ő műsoraiban szereplőket.Ádok Zoli,stb.Jó nagy protekciós bunda-ország vagyunk.Elsők a haverok,rokonok.Miért nem nyilvános bemutatással szavaztatták meg az indulni akaró dalokat?Miért pár ember dönt Magyarország sorsáról?Még ha zenéről is van szó.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Interjú Wolf Katival két hónappal az Eurovíziós Dalfesztivál előtt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X