szerző:
MTI

Szégyellte magát és bocsánatot kért utastársaitól Gérard Depardieu francia színész, aki prosztataproblémái miatt könnyített magán az utasok előtt az Air France egyik járatán a héten – közölte a színész egyik barátja.

Edouard Baer színész, aki a 62 éves filmsztárral együtt utazott a dublini járaton az Asterix és Obelix legújabb folytatásának forgatásra, azt mondta, hogy Depardieu megpróbált egy műanyag palackba vizelni, amikor a légi utaskísérő nem engedte be a mellékhelyiségbe. "A palack azonban kicsinek bizonyult. Való igaz, hogy kifolyt" – mondta Baer az Europe 1 rádiónak. "Zavarba jött. Fel akarta takarítani… Ez nagyon megalázó és kínos volt számára. Nyilvánvalóan jelenetet rendezett, (mondván), +Levizeltem magam+".

Az incidens úgy került nyilvánosságra, hogy szerdán a Párizs-Dublin járat egyik utasa az Europe 1 francia rádióállomásnak azt mondta, hogy Depardieu, A Paradicsom és a Zöldkártya című filmek sztárja állítólag ittasan a folyosón könnyített magán az utasok szeme láttára. Az Europe 1 rádióadó szerint a filmcsillag röviddel indulás után "Pisilnem kell, pisilnem kell!" felkiáltással állt fel helyéről, egy légi utaskísérő azonban közölte vele, hogy várnia kell negyedórát, míg a gép eléri utazómagasságát."Nem tudok várni" - felelte a színész, majd helyét elhagyva a folyosóra vizelt, majd - miután elvégezte dolgát - letelepedett a helyére, a repülőgép pedig visszagurult a terminálhoz, hogy kitakarítsák. A járat végül kétórás késéssel indult el – mondta el az Air France szóvivője.

"Bármilyen erőszakos is tud lenni a barátom, Gérard, senki sem örülne, ha prosztatagondjai lennének és vizelnie kellene" – mondta Baer. Depardieu az egyik világszerte legismertebb francia színész, több mint száz filmben játszott, közöttük az Asterix-sorozatban. 1990-ben a Cyrano de Bergerac című filmben a címszereplő alakításáért megkapta a legjobb férfi színésznek járó "francia Oscart", a César-díjat.