szerző:
hvg.hu

Egy vasárnapi fellépése után sok tévénézőben, internetezőben felmerült a gyanú, hogy Beyoncé nem is terhes, hanem csak műhasat hord. De miért tettetné a várandósságát az énekesnő? És miért jött kapóra a Beatlesnek, hogy Paul McCartney "meghalt" 1966. november 9-én?

Béranyát fogadott, mert nem akarja, hogy a teste eldeformálódjon – ez például az egyik elképesztő magyarázat arra, hogy Beyoncé miért tetteti a terhességet. A gyanú egy vasárnapi fellépése miatt merült fel, amikor az ausztrál Sunday Night című talkshow-ban a 30 éves énekesnő testhezálló ruhája furcsán behorpadt, amikor Beyoncé helyet foglalt. El is indultak rögtön a találgatások, vajon igazi-e a terhesség, melynek „eredményeképp” februárban szülne Jay-Z felesége – tehát mintegy öt hónap múlva.

Dombormű vagy mű dombor?

A műterhesség hírének terjesztői úgy vélik, Beyoncé el szeretné kerülni a terhességi csíkokat, és nem akar kiesni a formából, ami esetleg befolyásolná karrierjét. De az ellenkezőjéről is szólnak feltevések, miszerint az énekesnő rásegít a gömbölyödő pocakra, hogy ezzel szimpátiapontokat szerezzen. Ami biztos: nem rejti véka alá állapotát: az MTV Video Music Awardson augusztus végén ő vált az est fénypontjává, amikor a fellépésének show-eleme a kis domborulata lett, majd múlt pénteken nyilvánosságra hozott Countdown című videoklipjében is főszerepet kap a hasa.

Igaz, ami igaz, mindkétszer fedetten szerepel a tökéletes púp, ám a Daily Mail szinte naponta szolgál új lesifotókkal a kismamáról, egyiken csupasz hassal látható. Ehhez az attrakcióhoz pedig nem lenne elég egy megfelelően eligazított párna.

Beyoncé szóvivője is reagált már hírre, ami így szól röviden: „hülyeség, nevetséges és nem igaz”, ám, hogy valóban felháborodott volna a híresztelésen a leendő anyuka, vagy egy előre eltervezett hoaxról van szó? Nem tudni, mindenesetre nem apad az érdeklődés az énekesnő iránt, terhesség ide, vagy oda, és ez nem feltétlenül baj egy előadóművésznek.

A Paul-is-dead legenda

Azt Paul McCartney 1969-es halálhíre óta tudjuk, hogy a rajongók képesek komplett elméletekkel előállni, hogy bizonyítsák a rémhírek igazságtartalmát, és ezzel nemhogy ártanak a kedvencüknek, hanem épp aládolgoznak – erre mutat rá az egyik legendavadász portál.

McCartney haláláról először 1969-ben spekuláltak, méghozzá egy három évvel korábbi eseményre hivatkozva. A pletyka szerint 1966. november 9-én egy autóbalesetben lelte halálát a „beatle”, de a társai nem merték nyilvánosságra hozni az információt, nehogy ez befolyásolja a zenekar sikerét. Inkább megbízták William Campbellt (az edinburghi McCartney-dublőrverseny győztesét), hogy helyettesítse a gombafejet, így magyaráztak a négyes felállást.

A dolog érdekessége, hogy 1967-ben valóban történt egy autóbaleset, melyben McCartney Mini Cooperja karambolozott, másnap a hírekben pedig valóban elhintették, hogy meghalt a sztár. Azonban hamar kiderült, a kocsit más vezette, és senki nem vesztette életét a balesetben. Két évvel később az Egyesült Államokban mégis elindult a lavina.

A kiváltója egy 1969. október 12-ei rádióadás volt, melyben DJ Ribb élő adásban kezdte „boncolgatni” az esetet, és felhívta Tom Zarskit, az Eastern Michigan egyetem diákját, aki McCartney halálának bizonyítékaként a White Album Beatles-lemez  Revolution Number Nine című dalával hozakodott elő. Visszafelé játszva a számot többször ismétlődik egy sor: „Turn me on, dead man”, azaz „izgass fel, halott ember”.

Futótűzként kezdett terjedni McCartney halálának híre, aminek még számos rejtett jelét vélték felfedezni a megszállott rajongók, albumborítókon és szövegutalásokban, mint például az alább Sgt. Pepper Lonely Hearts Club képen, melyen például a zenész felsőjén az O.P.D felirat azt jelenti: officialy pronounced dead, azaz a brit rendőrségi zsargonban: hivatalosan holtnak nyilvánítva.

Keressen öt jelet, ami Paul McCartney halálára utal

A pletyka hatására természetesen megugrott a kereslet a banda lemezei iránt, így a kiadó, de maga McCartney sem sietett túlságosan, hogy megcáfolja a gyászjelentést. Végül a Life magazin tett pontot az ügy végére, amikor lehoztak egy képet az élő és viruló Paul McCartney-ról, aki azóta nem csupán John Lennon és a Beatles elmúlását élte túl, de első feleségéét, Lindáét is. A hétvégén pedig harmadszorra is igent mondott, méghozzá holtodiglan-holtomiglan.

MTI Shake

Fotó: megmutatta gömbölyödő hasát Beyoncé

Beyoncé amerikai R&B énekesnő, bár szavakkal nem erősítette meg a terhessége hírét, büszkén mutatta meg gömbölyödő hasát a vasárnapi MTV Video Music Awards díjátadó gála közönségének.