Elpusztult a 18 kilós óriásmacska - videó

2012. május 08., kedd, 12:56 • Utolsó frissítés: 2012. május 08., kedd, 21:19
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A fogyókúrás étrend és a gondos törődés ellenére elpusztult a legkövérebb amerikai macska.

A Meow - magyarul: Miaú - nevű kandúr 18 kilót nyomott, ami emberi súlyra átszámítva 270 kiló. A macska a normálisnál négyszer volt kövérebb. Nyolcvanhét éves gazdasszonya már nem bírta el, ezért áprilisban menhelyre került Santa Fében. Az állatorvosok fogyókúrára fogták a kövér kandúrt, amely az emberhez hasonló egészségügyi kockázatokkal élt hája miatt: súlya túlterhelte a szívét. Emiatt a macska rém lusta volt, nem érdekelte az a plüssegér sem, amellyel az állatorvosok ajándékozták meg játék gyanánt.

Meow, a 18 kilós macska
Szerző:YouTube
További videók

A kandúrt mindezért étrendjének szigorításával fogyasztották az orvosok, már csaknem egy kilót fogyott, amikor légzési gondjai támadtak. A menhelyen még oxigénmaszkot is ráadtak, mégsem sikerült megmenteni. Guinness-rekorder macska utoljára egy ausztrál kandúr volt, az 21 kiló 30 dekát nyomott. Már kimúlt, és a Guinness Világrekordok szerkesztősége azóta törölte a "macskakövérségi kategóriát", nehogy sokan agyonhizlalják macskájukat.

KAPCSOLÓDÓ HIVATKOZÁSOK:


Elpusztult a 18 kilós óriásmacska - videó
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X