szerző:
MTI/hvg.hu

A Blikk szerint egy budapesti gimnazista szándékosan dobhatta le a hétvégén a Gerecsében, a pusztamaróti kőfejtő tetejéről azt a követ, amely egy 25 éves sziklamászó nő halálát okozta. A rendőrség szerint nem merült fel olyan információ, mely a gyermekek felelősségét megalapozná, vizsgálják az esetet.

A fiatal nő két társával a kőfejtő vörösmészkő sziklafalára mászókötél és karabinerek segítségével, sisak nélkül ment fel szombaton. Már lefelé tartott, amikor társai látták, hogy egy téglányi szikladarab zuhan le a magasból. A földön állók félreugrottak a kő elől, a nő azonban már nem tudott kitérni, és a szikladarab eltalálta. Mentőhelikopterrel kórházba vitték, de az orvosok nem tudták megmenteni, vasárnap délelőtt belehalt sérüléseibe.

A Blikk csütörtökön egy szemtanú internetes bejegyzésére hivatkozva azt írta, hogy a követ egy fővárosi gimnazista dobta a mászóra.

A police.hu-n olvasható rendőrségi közlemény szerint gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen. Az ott kiránduló gyermekeket a nyomozók szerdán meghallgatták. A meghallgatások során nem merült fel olyan információ, mely a gyermekek felelősségét megalapozná.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya továbbra is szakértők bevonásával vizsgálja, honnan és minek hatására zuhanhatott le a szikladarab, illetve hogy valakit terhel-e büntetőjogi felelősség a bekövetkezettel halálesettel összefüggésben.