szerző:
hvg.hu

Valószínűleg nem sok pedagógiai érzéke van annak a fiatal felügyelő tanárnak, aki válogatott kínzásokkal próbálta fegyelmezni tanítványait Kínában. A 20 éves nőnek esze sem lehet sok, mert a gyerekek büntetésről készített fotókkal az interneten dicsekedett.

A 20 éves nő egy iskolai előkészítő csoport tanára volt, de egyáltalán nem bánt kesztyűs kézzel a gyerekekkel. A Weibo nevű kínai közösségi oldalra több fotót feltett arról, milyen módszerekkel fegyelmezte a kicsiket.

Egy síró kisfiút a fülénél fogva emelt fel a földről, méghozzá mosolyogva, egy másikat pedig vastag ragasztószalaggal kötözött az asztalhoz. Egy harmadik kisfiú megúszta annyival, hogy leragasztotta a száját, szintén az előbb említett vastag szalaggal. Egy negyedik tanítványát úgy hallgattatta el, hogy vödröt tett a fejére. És végül volt olyan gyerek, akit egyszerűen belevágott a kukába, fejjel lefelé - derül ki a brit The Sun weboldalára feltett fotókból.

A fiatal tanár Wenling város egyik iskolájában dolgozott, és azzal védekezett, hogy csak mókáztak a gyerekekkel. Amikor a szülők észrevették a fotókat, felháborodottan hívták az oktatásért felelős helyi hatóságot. Később kiderült az is, hogy a tanárnő nemcsak kiposztolta a büntetős fotókat, hanem állítólag több százat küldött el más pedagógusoknak.

Az ügyben vizsgálatot indítottak. A hatóságok megállapították, hogy a nőnek nem volt megfelelő képzettsége, és egyszerűen csak a tanárhiány miatt alkalmazták – de a botrány után ki is rúgták.

Az elmúlt napokban egy másik pedagógusbotrány is kirobbant Kínában: olyan felvételek kerültek fel az internetre, amelyen egy fiatal óvónő kegyetlenül üti-veri a rá bízott kisgyerekeket. A felkavaró videót ide kattintva láthatják.