szerző:
MTI

Elhagyhatta a kórházat Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója kielégítő egészségi állapotának köszönhetően szombaton, rehabilitációját egy magánszanatóriumban folytatják - tájékoztatott a családdal egyetértésben a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, Kovács Géza.

Váratlan megbetegedése miatt Kocsis Zoltánt szeptember 21-én kellett kórházba szállítani. Még aznap sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, és a művészt azóta is ott gyógyították. 

Kocsis Zoltán és családja ez úton is kifejezésre juttatja háláját a - szó szerint - életét megmentő műtétért és az azt követő gondos, körültekintő és odaadó gyógyításért és ápolásért, amelyben a művészt az intézet orvosai és ápoló személyzete részesítették - közölte Kovács Géza. 

A közlése szerint Kocsis Zoltán rehabilitációra egy magánszanatóriumba vonult. Látogatókat továbbra is csak a legszűkebb családi és munkatársi körből fogadhat. Teljes felépülésére a legteljesebb nyugalom és folyamatos orvosi felügyelet mellett hónapok múltán kerülhet sor, ugyanakkor legközelebbi munkatársaival már - a legnagyobb kímélet mellett - konzultál a munkáját érintő főbb kérdésekről.