szerző:
hvg.hu

Az ablakon kihajolva mutatott be egy trolivezető Szegeden egy biciklisnek. Egyelőre nem tudni, mi nem tetszett a sofőrnek, a kerékpáros állítja: ő sem tudja az okát. A kézjelet fejkamerával rögzítette a biciklis. A Szegedi Közlekedési Társaság kivizsgálja az esetet.

Lehet, az volt a sofőr baja, hogy a kerékpáros az egyik forgalmas kereszteződésben nem ment fel a járdára, hanem megvárta, amíg elmennek mellette a járművek. A biciklis azt mondta, hogy évek óta így közlekedik, és most se zavarta a trolivezetőt.

©

A kerékpáros kérte: ne írják le a nevét, és azt se, mikor vette videóra, hogy bemutat a vezető, mert nem akarja, hogy behívják fejmosásra a sofőrt. Annyit elárult, hogy a sisakjára szerelt kamera mindent rögzített, a troli a megállóban állt a Szent István téren, és utascserét végzett.

A Facebookra felkerült képen többen felismerni vélték a renitens sofőrt. A Szegedi Közlekedési Társaságtól úgy reagáltak: úgy tekintenek a hírre, mint egy munkavállaló elleni panaszra. Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: kivizsgálják az esetet, és felelősségre vonják a sofőrt, ha megsértette a társaság normáit – olvasható a cikkben.