szerző:
MTI / hvg.hu

A fogságban élő nagymacskák időnként ellustulnak, ezért gondozóik igyekeznek rendszeresen változtatni tartási körülményeiken, ami nem csak fizikailag, hanem mentálisan is jó hatással van a vadállatokra. Igyekeznek megmutatni nekik például azt, milyen körülmények között táplálkoznának a vadonban. A Nyíregyházi Állatpark szibériai tigriseinek látványetetést rendeztek csütörtökön: a hat kifejlett tigris bárány- és csirkehúsból álló napi ételadagját magasra aggatták, a kölyköknek pedig a talajon rejtették el.

A falatokat mindegyik állat másképpen szerezte meg. Az anyatigris, Pamír gyorsan rárontott a húsokra, míg párja, Borisz előbb óvatosan feltérképezte a helyszíneket, majd hatalmas erővel kezdte tépni a táplálékot.

©
©

 A falka két idősebb kölyke a talajra helyezett csirkehúst szemelte ki magának, míg a két legkisebb lesben állva csent el falatokat a többiektől.

©

A legfiatalabb kölykök, az alig fél éves Katja és Vladim a lesben állással a lopakodást és a rejtőzködést gyakorolták, amit anyjuk most kezdett el tanítani nekik.