szerző:
hvg.hu

Egy 11 éves manchesteri fiú azért hívta fel csütörtökön kora este a 999-es segélyhívót, mert az anyja elvette tőle a videójátékát. Jó oka volt rá egyébként: a gyerek a húga fejét verte a gép kontrollerjével. A The Telegraph összeállítása szerint ez a hívás még viszonylag szolid volt a többi hülyeséghez képest, amelyek Londonban futottak be a 999-re.

A 11 éves manchesteri fiú csütörtökön kora este, fél 7 előtt csörgött a 999-re, és panaszkodott az anyjára. Egyébként a rendőrök jó fejek voltak, mert azt ígérték, hogy másnap kimennek a családhoz, és beszélnek a gyermekkel – vagy legalábbis ezt nyilatkozta a helyi rendőrség szóvivője a The Telegraph szerint.

A segélyhívó központok munkatársai világszerte folyamatosan felhívják a figyelmet arra, hogy nem szabad felesleges hívásokkal akadályozni a munkájukat, mert ezzel azoktól vehetik el a lehetőséget, akiknek tényleg segítségre van szükségük.

A londoni rendőrség múlt hónapban hozott nyilvánosságra egy listát a tíz leginkább időpazarló hívásról, amelyek a 999-re futottak be.

- Egy nő azért telefonált, mert látott Londonban egy olyan lufiárusító bohócot, aki a többi bohócnál jóval drágábban adta a léggömböt.

- Egy másik nő azért csörgött, mert hideg kebabot adtak neki az egyik üzletben, és nem voltak hajlandóak kicserélni az ételt.

- Egy férfi azért hívta a 999-et, mert valaki javaslatára a 111-et akarta elérni, de sajnos nem tudta a számát.

- Egy kedves telefonáló arról érdeklődött szombat hajnali 4 órakor, hogy éppen akkor hol tudna egy jó baconos szendvicset enni.

- Egy férfi azért akart rendőrt hívni, mert az ötven pennyse beragadt a mosógépbe az egyik önkiszolgáló mosodában.

- Egy másik kedves telefonáló sajnos elaludt, és attól félt, hogy lekési a gépét. Meg akarta hát kérni a rendőröket, hogy lennének-e olyan szívesek kivinni őt a reptérre.

- Volt olyan hívó, aki beparázott attól, hogy az autójában kigyulladt az alacsony üzemanyagszintet jelző fény. Hívta máris a 999-et.

- Egy férfi rendőri intézkedést kért, mert állítása szerint nem volt aprója parkolni, és a parkoló gonosz személyzete erre elrabolta őt.

- Egy nő attól bukott ki, hogy nem tudott aludni egy hangos rókapártól.

- Egy hölgy azért tárcsázta a segélyhívót, mert férfiak jelentek meg a házában, akik el akarták őt vinni. Ez végül is igaz volt: rendőrök jelentek meg nála, hogy letartóztassák.

És ez csak pár példa a hamis hívások kollekciójából – mondják a rendőrök.