szerző:
hvg.hu

Egy férfi azzal szórakoztatta a haverjait az egyik londoni metróállomáson, hogy mindenkinél hamarabb akart leérni a mozgólépcső végére. A mutatvány vége az lett, hogy nagyot vágódott. A londoni metró üzemeltetője szerint a férfi nemcsak saját magát, hanem a többi utas épségét is veszélyeztette.

A 30 éves férfi, kezében egy üveg sörrel, felpattant a mozgólépcsők közötti lejtős részre, és így akart lecsúszni Angel állomásra. Már éppen lendületben volt, amikor felakadt a lejtőn elhelyezett egyik akadályban, és visszaborult a lépcsőre.

A mutatványt telefonnal felvette az egyik haverja, de az a pillanat nem látszik, csak erősen hallatszik, amikor a rózsaszín pólós férfi nyekken egyet a mozgólépcsőn. És persze mindezt hangos vihogás kísérte.

A lejtőn valószínűleg éppen azért helyezték el az akadályokat, hogy elvegyék a merész utasok kedvét a csúszdázástól – a jelek szerint, hiába.

A videó kikerült a Facebookra. Kiposztolója szerint nem ez volt életük legjobb ötlete, de szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta a sörrel csúszdázó barátja, igaz, másnap, amikor felkelt, alig bírt mozogni. A felvételt több mint 42 ezren látták már – írja a The Daily Mail.

A londoni metró üzemeltetője elítélte a látottakat. Mark Evers ügyfélkapcsolati igazgató szerint a mozgólépcső mellett lecsúszó férfi nemcsak saját magát, hanem a többi utast is veszélyeztette. Az eset éjszaka történt. A másik oldalon felfele mozgólépcsőző utasokat sokkolta a részeg banda viselkedése.