MTI Sport

35 millió jár az olimpiai aranyért

A kormány szerdán elfogadta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) előterjesztését a londoni olimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók jutalmazásáról - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő.

MTI Sport

Még kaphatók jegyek a magyar olimpiai számokra

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint London különböző pontjain még lehet kapni olimpiai belépőket több részt vevő nemzet, köztük Magyarország hivatalos jegyértékesítő ügynökségeinek kitelepült irodáiban.

MTI Sport

Visszavetette a szponzorációt a társasági adó sportcélú felhasználása

Az éves társasági adóból mintegy 40 milliárd forint fordítható a látványsportok támogatására, de ahogy megnyílt ez a lehetőség, a szponzorok visszavonultak a versenysport támogatásától - mondta Szalay Ferenc (Fidesz), az Országgyűlés Sport- és turizmus bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten, a Napi Gazdaság című lap szakmai rendezvényén.

OS Sport

Borkai-Orbán találkozó

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel. A megbeszélés témája az olimpia és az új sportirányítási rendszer kiépítése volt.

Dénes Ferenc Sport

Megéri-e Londonnak harmadszor is olimpiát rendezni?

Miért akar egy város harmadszorra is olimpiát rendezni? – teszi fel a kérdést vendégszerzőnk, Dénes Ferenc sportközgazdász, aki szerint a britek egy nyitott, befogadó, egyenlő esélyeket biztosító társadalom képét szeretnék demonstrálni a rendezéssel, ezzel is erősítve azokat az értékeket, melyekre a XXI. században építenének.

Vincze Szabolcs Sport

Sporttörvény: nem lesz több pénz, de az elosztás más lesz

Hétfőn délután 275 igen szavazattal, 42 ellenében, 5 tartózkodás mellett az Országgyűlés megszavazta az új sporttörvényt, mely valószínűleg hosszú időre meghatározza majd a magyar sport kereteit. Mik a fő változások, a célok, az irány, és egyáltalán, miért volt szükség változtatni? A hvg.hu Molnár Zoltánt, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát kérdezte.

MTI Sport

Felszámoltatnák az Újpest focicsapatának cégét

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen - adta hírül a Nemzeti Sport online-kiadása. A társaság tartozik a Szusza Ferenc Stadion bérleti díjával és a rezsidíjakkal.

hvg.hu Sport

FTC: McCabe elszámol a szurkolókkal a több milliárdos bukásról

Kevin McCabe, a Fradi futballcsapatát működtető FTC Zrt. főtulajdonosa a klub honlapján küldött üzenetet a szurkolóknak, amelyből kiderült, hogy igen veszteséges üzletet csinált Magyarországon. Akinek eddig kétsége volt a brit üzletember távozásának okait illetően, most tisztán láthat. Legalábbis a befektető szemszögéből.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Gazdaság

A Fradi pénzei és a hatalom vonzása

Ebben a szezonban rájár a rúd a Fradira. Legalább is, ami a pénzügyeket illeti. Szponzorok jönnek és mennek. Először a jégkorongozók, aztán vízilabda szakosztály került bajba, majd a női kézilabdázók, végül a futballisták. A Fradi anyagi gondjai a fővárosi versenysport tarthatatlan helyzetére is rávilágítanak.

HVG Sport

Vita a sportköltségvetésről

Egymilliárd forinttal többet igényel a tervezettnél a Schmitt Pál fideszes politikus által vezetett Magyar Olimpiai Bizottság a 2012-es játékokra való felkészülésre. Orbán Viktor pártelnök már oda is ígérte a pluszpénzt.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk