szerző:
hvg.hu

A hajrában leblokkolt, de így is ledolgozható hátrányba került a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az MKB Veszprém a spanyol León otthonában A visszavágót egy hét múlva játsszák Veszprémben..

Császár és Iváncsik Gergő góljaival az első negyedórában többször is vezetett a Veszprém, amihez kellett a kapuban Alilovic is. A spanyolok azonban fordítottak és az első komolyabbnak mondható, három gólos különbség az ő javukra alakult ki. A Veszprém tartotta a lépést, Vujin átlövéseivel.

©

A hazaiaknál Stranovsky büntetőkből és akcióból is eredményes volt, Mocsai Lajos a gyenge védekezés miatt bosszankodhatott és 17-14-es hazai vezetésnél időt kért. Ez használt: zsinórban négy gólt lőtt a Veszprém, átvette a vezetést, továbbra is a Császár-Iváncsik-Vujin trió dominált támadásban, szünetre egállal mentek a csapatok (19-19).

©

A veszprémi kapuban Fazekas kezdte a második félidőt, védéssel. A negyedik percig kellett várni ebben a játékrészben az első gólra, a hazaiak lőtték. Ezután azonban az ellenállhatatlan Császár góljaival felülkerekedni látszott a magyar bajnok, 21-25-nél nemcsak a szoros eredmény, de a győzelem is elképzelhetőnek tűnt.

Sajnos nem sokáig: négy perc alatt négy spanyol gólra nem jött magyar válasz, 25-25. Ezután egyszer még vezettünk, de a hajrában a széteső Veszprémnek már a szoros vereség lehetett a cél. Az 50. és 55. perc között a kapusok és a pontatlan átadások miatt nem született gól, 27-26-os leóni vezetés után csak lőtt, de nem talált a vendég.

Végül 29-28-ra sikerült zárkózni, de a meccs utolsó három gólját a León lőtte, így 31-28 lett a vége. Korántsem ledolgozhatatlan hátrány, a spanyolok idén inkább hazai pályán voltak félelmetesek. Remélhetőleg a Veszprém Aréna a számukra lesz az a visszavágón.

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője így értékelt a MTI-nek:

"Olyan eredmény született, amely után mindkét csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra. Taktikus, jó játékkal sikerült négy góllal ellépnünk, ám utána sok hibára kényszerített minket az ellenfél. A támadójátékunk jónak mondható, hiszen 28 gólt szereztünk idegenben, ebben a kellemetlen légkörű csarnokban. a védekezésünkön kell javítanunk még akkor is, ha a León 127 kilós beállósát, Buenát sikerült gól nélkül tartanunk."

Bajnokok LIgája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Ademar León (spanyol) - MKB Veszprém 31-28 (19-19)

legjobb dobók: Stanovsky 10, ill. Császár 10

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!