szerző:
hvg.hu

Fabregas beadását Silva fejelte be, Jordi Alba Xavival kényszerítőzött. Az olaszok bajba kerültek, azért is, mert Motta megsérült és nincs több cseréjük. És Torres is betalált a végén, aztán rúgatott egyet Matával is. 4-0. Spanyolország az Európa-bajnok - először fordult elő, hogy 3 egymást követő világversenyt is ugyanaz a válogatott nyer.

Spanyolország-Olaszország
Kijev, vezeti: Pedro Proenca (portugál)

SPANYOLORSZÁG: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – David Silva, Iniesta, Fabregas
Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

OLASZORSZÁG: Buffon – Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Marchisio, Pirlo, De Rossi – Montolivo – Balotelli, Cassano
Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

90. perc

Spanyolország Európa-bajnok!

Sima meccs volt ez, nem ütközött ellenállásba a címvédő, olyannyira, hogy az eddigi legnagyobb különbségű győzelmet hozták össze ma az Eb döntők történetében. Soha nem volt eddig címvédés az Európa-bajnokságon, szóval van mit ünnepelni Spanyolországban.

 Gratulálunk!

4 - 0

©
©

90. perc

Ramos Torres beadását sarokkal teszi kapura, de Buffon felszedi. Ez már túlzás lett volna, tényleg, mármint ha bemegy.

90. perc

3 perc a hosszabbítás.

Torres igazi sportember: ha lőtt volna még egyet, gólkirály lett volna, de inkább passzolt az egyel jobb (tökéletes) helyzetben érkező csapattársa elé, és lövetett vele egy gólt. Nagyszerű pillanat!

88. perc

Ajaj! Megalázás lett a döntőből. Torres önzetlenül, Buffonnal szemben állva passzol egy finomat az imént beállt Mata elé, aki tizenöt méterről az üres kapuba lő.

4 - 0

©

87. perc

Csere, a mai egyik legjobb, Iniesta jön le, helyette Juan Mata a pályán, még nem játszott az Eb -n a fiatal játékos.

84. perc

Leshatárról indul Torres a bal oldalról, s tökéletesen csavar a bal alsóba Buffon mellett.

GÓÓÓL!!!

3 - 0

©

82. perc

Arbeloa próbált csatárkodni, a tizenhatosig jutott, aztán amit csinált, az értelmezhetetlen, passzolnia kellett volna.

A meccs közben négy fokozatot esett vissza egy ötös skálán, képzelhetik. Nyolc perc kell, és ez a spanyol generáció arannyá válik teljesen.

79. perc

Villámgyors spanyol támadás után Torres visszaadását Pedro lövés kíséri, de les volt. Amúgy is mellé ment, de ez csak Pedron múlt, oda lőhette volna a labdát, ahova akarja.

77. perc

Visszavettek a spanyolok is, gurigáznak a kilenc olasz mezőnyjátékossal. S mintha Pirloék is kezdenék feladni a meccset, nincs erő fordítani, de még szépíteni sem nagyon...

75. perc

Torres lép pályára Fabregas helyére, ha gólt szerez, első lesz, akinek ez két Eb döntőn is sikerül.
1 2 3 4 5

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!