Bejutottak az Euroliga döntőjébe a soproni kosarasok
Sport

Bejutottak az Euroliga döntőjébe a soproni kosarasok

A házigazda Sopron Basket izgalmas hajrában legyőzte a török Yakin Dogu Üniversitesit pénteken a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének második elődöntőjében. A magyar bajnok ellenfele a vasárnapi fináléban az orosz Jekatyerinburg lesz.

hvg.hu Sport

A magyar labdarúgó-válogatott

A magyar válogatott évek óta csatárgondokkal küzd, ezt Erwin Koeman szövetségi kapitány Torghelle Sándor rendszeres bevetésével látja megoldottnak. A magyar csapat nem kezdte rosszul a selejtezősorozatot, a védelem és a középpálya viszonylag stabilnak tűnik. Portugáliával, Svédországgal és Dániával egy csoportban nehéz lesz kiharcolni a világbajnoki részvételt.

hvg.hu Tech

Bemutatták a legújabb high-tech védőzselét

Különleges védőanyagot mutattak be a chicagói WiredFest alkalmával. Richard Palmer, a d3olab kutatója a demonstráció során ásóval üti az anyaggal beborított térdkalácsát: a zselatinos folyadék pedig az ütés hatására egy pillanat alatt szilárd, rezgéselnyelő, tompító pajzsot alkot a sérülékeny testrész körül.

MTI Sport

Sorsoltak a röplapbda VB-selejtezőkre

A magyar férfi röplabda-válogatott Ausztriával, Romániával és Bosznia-Hercegovinával, míg a női Szlovéniával, Ausztriával, Bosznia-Hercegovinával és Montenegróval került egy csoportba a 2010-es világbajnokság selejtező-sorozatának 1. fázisában.

MTI Sport

Szávay és Hantuchova kikapott párosban Williamséktől

Szávay Ágnes és a szlovák Daniela Hantuchova két sima szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt amerikai Serena Williams, Venus Williams testvérpártól a 650 ezer dollár összdíjazású stuttgarti női tenisztornán.

MTI Sport

Botrány után vezetőcsere a lengyel futballszövetségben

Egyebek között a három éve folyó korrupciós botrány miatt a lengyel sportminiszter, Miroslaw Drzewiecki hétfőn visszahívta az ország labdarúgó-szövetségének (PZPN) irányítóit. Érdekes, hogy a PZPN visszahívott elnöke azonban mégis dolgozhat a 2012-es EB előkészítésén.

MTI/hvg.hu Sport

Koeman kitart Rudolf és Torghelle mellett

Erwin Koeman szövetségi kapitány kijelölte 24 fős, bő keretét az Albánia és a Málta elleni világbajnoki selejtezőkre. A holland szakember visszahívta Buzsáky Ákost a középpályára s négy kapusnak is küldött meghívót, köztük egy újoncnak, a Boltonban szereplő Bogdán Ádámnak.

MTI Sport

Dávid Kornél visszatér az NBA-hez

Az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers megfigyelője lesz Dávid Kornél, az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar kosárlabdázója.

MTI Sport

A játék hevében fülön harapta az ellenfél játékosát

Egy évi börtönre ítélte a cardiffi bíróság azt a walesi amatőr rögbijátékost, aki a bíró által az ellenfél javára a mérkőzés elején megadott büntető feletti dühében a másik csapat Daniel Hobbs nevű játékosának a fülébe harapott.

MTI Sport

Új nevet kapott az UEFA Kupa

A korábbi információknak megfelelően az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága elfogadta az a tervezetet, amely szerint átnevezik az UEFA Kupát és a 2009/10-es szezonban már Európa Liga néven fut a sorozat.

hvg.hu Sport

Pagliuca visszatér az Interbe?

Gianluca Pagliuca, az olaszok egykori válogatott hálóőre meglepő kijelentéssel rukkolt elő: elképzelhető, hogy egykori klubja, az Internazionale ismét igénybe veszi a szolgálatait.


A címlapról ajánljuk