MTI Sport

Csapatunk már Kínában van

Zökkenőmentes volt a szombaton útra kelt magyar olimpiai csapat belépése Kínába, illetve szálláshelyének elfoglalása a sportolói faluban.

hvg.hu Sport

Vízilabda ifi Eb: döntőbe jutottak a magyarok Belgrádban

A Belgrádban zajló U18-as vízilabda Európa-bajnokságon szombaton a magyar csapat számára a döntőbejutás volt a tét. Az ellenfél az eddig remek formát mutató horvát ifjúsági válogatott volt, amelyet nagyszerű játékkal 12:10 arányban sikerült legyőzni.

MTI Sport

Hamilton indul az élről

A brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) indulhat az élről a Forma-1-es világbajnokság idei 11. futamán, a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

MTI Sport

Útra kelt a magyar olimpiai csapat

Szombaton dél után néhány perccel útra kelt Pekingbe, a pénteken kezdődő olimpiára a magyar csapat legnagyobb része, 12 sportág 125 versenyzője és szakvezetője, valamint az egészségügyi csoport munkatársai.

MTI Shake

Az egerek már erőfeszítés nélkül edzhetnek

Pihenve tartott egerek több energiát használtak fel, és jobb eredménnyel futottak, miután egy kísérleti szert kaptak - közölték amerikai kutatók a Cell című szaklapban.

MTI Sport

Sarapova idén már nem teniszezhet

Nemcsak a pekingi olimpiát, hanem várhatóan az idény hátralévő részét is kihagyja Marija Sarapova, a női tenisz-világranglista harmadik helyezettje.

hvg.hu Sport

Titkos olimpiai játékok Amerikában

Az olimpiai játékok első vendégszereplése az Újvilágban nem sikerült túlságosan fényesen. Az 1904-es Saint Louis-i olimpia a párizsihoz hasonlóan kaotikusnak hatott. A sportesemények mind időben, mind térben szétszórva zajlottak, ugyanakkor a versenyeket szinte teljesen titokban tartották meg, miközben rengeteg félhivatalos és hamis információ látott napvilágot velük kapcsolatban.

hvg.hu Sport

Botrány az uszodában – hazaküldtek két bírót a vízilabda ifi Eb-ről

Pénteken szünnap volt a belgrádi U18-as vízilabda Európa-bajnokságon, de a Banjica sportcentrum uszodája talán most volt a leghangosabb, méghozzá a botránytól. A negyeddöntőben ugyanis a bírók nem adtak meg egy nyilvánvalóan szabályos gólt a hazaiak ellen játszó olaszoknak a meccs hajrájában.

MTI Sport

Görbicz szombaton elutazhat Pekingbe

Görbicz Anita szombaton útra kelhet a magyar női kézilabda-válogatottal Pekingbe és egy hét múlva már zárt cipőt is húzhat a megégett jobb lábfejére - közölte Balogh Péter csapatorvos.

Sport

Himnuszmizéria és közönyös franciák a második olimpián

Miután elvetették a görögök ötletét, hogy az olimpiának minden alkalommal Athén adjon otthont, az 1900-as kiírással csaknem hat hónapot késlekedtek. Párizs – akkoriban a világ egyik legjelentősebb városa – meglehetősen közömbös maradt az eseményt illetően, pedig hat évvel korábban, egy történelmi NOB-kongresszuson elnyerte a rendezés jogát.


A címlapról ajánljuk