Bejutottak az Euroliga döntőjébe a soproni kosarasok
Sport

Bejutottak az Euroliga döntőjébe a soproni kosarasok

A házigazda Sopron Basket izgalmas hajrában legyőzte a török Yakin Dogu Üniversitesit pénteken a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének második elődöntőjében. A magyar bajnok ellenfele a vasárnapi fináléban az orosz Jekatyerinburg lesz.

hvg.hu Olimpia

Bodrogi László: „Fájt, hogy kihagytak a csapatból”

Bodrogi László még nincs túl a megrázkódtatáson. Pedig már harmadszor érte ilyen trauma. Azt mondja, most már nem foglalkozik a múlttal, az olimpiára koncentrál, de azért valahogy mindig előjön az a bizonyos Tour de France. A hvg.hu pekingi tudosítója a magyar kerékpárossal beszélgetett.

hvg.hu Sport

Az év bokszszenzációja: világbajnok öklözhet Győrben

Az elmúlt néhány hét bokszszenzációja, hogy a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Riddick Bowe (42-1) szeptember 12-én, Magyarországon, magyar ellenféllel szemben tér vissza. A 41 éves amerikai legenda, megtörve a csendet – többek közt – leendő ellenfeléről, a nehézsúlyú Magyar-bajnok Petrányi Zoltánról nyilatkozott. A monokli.com beszámolója.

Olimpia

A náci olimpia: Hitler kontra színes bőrű sportolók

Németország akkor kapta meg az olimpia rendezésének jogát, amikor Hitler tébolya még nem mutatkozott meg teljes valójában, de így is kevésen múlott, hogy az Egyesült Államok nem bojkottálta a játékokat. Avery Brundage, az Amerikai Olimpiai Bizottság vezetője (az NOB későbbi elnöke) végül a részvétel mellett döntött.

MTI Sport

Rooney és Cristiano Ronaldo is hiányzik a MU-ból

A bajnok Manchester United két legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney nélkül lép pályára a szombati angol labdarúgó Szuperkupa-döntőben, azaz a Community Shielden az FA Kupa-győztese, a Portsmouth ellen.

Olimpia

Görbicz holnap akár játszhat is

Két napja a magyar zászló ünnepélyes felvonása után, amikor a hvg.hu munkatása meglátta, hogy Görbicz Anita nem sántikál, hanem sétál, egyből arra gondolt: ebből még akár játék is lehet. De arra azért nem, hogy mindjárt holnap.

Olimpia

Egy ember kezében a világpremier

Peking bemutatkozik a világnak. És minden bizonnyal le is teszi a névjegyét. Közel 13 hónapnyi gyakorlás után, ma végre meglátjuk azt, amiről eddig csak számadatokat kaptunk.

MTI Olimpia

Kalózrádió kezdett sugározni Pekingben

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet megkaparintott egy FM-rádiófrekvenciát, amelyen keresztül a szólásszabadság kínai helyzetét hozta szóba Pekingben pénteken, néhány órával a XIX. nyári olimpiai játékok ünnepélyes megnyitója előtt.

MTI Olimpia

Peking 2008: szakadárok fenyegetik az olimpiát

Támadással fenyegette meg a pekingi olimpiai játékokat egy kínai szakadár muzulmán szervezet egy csütörtökön ismertté vált videofelvételen - jelentette a szélsőséges szervezetek figyelésére szakosodott IntelCenter amerikai intézet.

MTI Olimpia

Peking 2008: elégedett a Doppingellenes Ügynökség elnöke

A doppingellenes küzdelem sokat fejlődött az utóbbi négy évben, az ellenőrök "ügyesebbek" lettek a tiltott szerekkel élők leleplezésében - közölte csütörtökön Pekingben John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.

Olimpia

Vízilabdatörténet: nagy dobásaink

A vízilabda-történet statisztikai adatai több tekintetben azt mutatják, hogy a legtöbb sikert a magyar válogatott mondhatja magáénak. Az utóbbi két olimpián elért győzelemnek köszönhetően a közvélemény most is az aranyérem megszerzését várja el a csapattól. Ennek apropóján az olimpia vízilabdatornák történetét tekintettük át – főleg magyar szemszögből.

MTI Sport

Ronaldo már biztos, hogy Manchesterben marad

Cristiano Ronaldo kijelentette, hogy még legalább egy évig a Manchester United labdarúgója marad, de továbbra is nagy álma, hogy később a Real Madrid csapatában futballozzon. A portugál klasszis a lisszaboni Publico című lapnak adott interjúban beszélt erről.


A címlapról ajánljuk