hvg.hu Sport

Milánóban nagyon bíznak Sevcsenkóban

Clarence Seedorf, az olasz AC Milan holland középpályása elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a csapat sikereinek egykori kovácsa, az ukrán Andrij Sevcsenko visszatér a San Siróba.

Vincze Szabolcs Sport

Ferguson vezeti a hazai olimpiai futballcsapatot Londonban?

Gerry Sutcliffe, Anglia sportminisztere bejelentette, hogy Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United trénernek van a legnagyobb esélye, hogy a 2012-ben rendezendő londoni olimpián irányítsa az angol válogatottat.

Terror

Peking: az olimpia legszebb képei

Vilgárekordok, önfeledt öröm, leplezetlen könnyek és hihetetlen erőfeszítés: a pekingi olimpia legjobb fotói közül válogattunk.

hvg.hu Olimpia

Gyászosan szerepeltek az osztrákok Pekingben

Három érmet szerzett a pekingi olimpián Ausztria: egy ezüstöt (dzsúdóban), és két bronzot (úszásban és vadevezős kenuban). Ennél rosszabb eredményt az osztrák élsportolók csak Montreálban pipáltak 32 évvel ezelőtt, akkor egyetlen bronzéremmel tértek haza. Bécsi tudósítónk jelenti.

Vincze Szabolcs Sport

„A magyarok alaposan megvertek bennünket”

A pekingi olimpia férfi vízilabda döntőjében Magyarország 14-10-legyőzte az Amerikai Egyesült Államok csapatát, így zsinórban harmadszor állhatott a dobogó tetejére. A meccsre visszatekintve az amerikaiak is elismerték, hogy egyszerűen nem bírták tartani a magyarok által diktált ritmust.

MTI Itthon

Vitray távozik a Sporttanács éléről

Vitray Tamás, a Nemzeti Sporttanács elnöke az olimpia előtt már jelezte, hogy lemond posztjáról, s a Népszabadság értesülése szerint ezt a héten be is jelenti.

hvg.hu Gazdaság

Lehet-e még Budapesten olimpia?

Az olimpia elhelyezéséhez Budapest adottságai megvannak, de a főváros – és Magyarország – a mai állapotában nem tudna olimpiát rendezni – állapította meg a PricewaterhouseCoopers (PwC) 2006-ban aktualizált, egy Budapesten megrendezendő olimpiáról készült megvalósíthatósági tanulmánya. Vajon a pekingi olimpia árnyékában illetve a mai gazdasági helyzetben füstbe ment tervnek tekinthetjük az olimpia megrendezését? A Budapest Olimpia Mozgalom (BOM) elnökét és egy sportközgazdászt kérdeztünk.

hvg.hu Sport

Massa győzött, a Ferrari 10 ezer eurót fizethet

elipe Massa, a Ferrari versenyzője nyerte az Európa Nagydíjat Valencia utcáin, ahol a boxutca nem biztonságos elhagyása miatt a versenyző egy figyelmeztetést, a csapat pedig egy 10 ezer eurós pénzbírságot is begyűjtött. A brazil mögött a McLaren vb-éllovasa, Lewis Hamilton és a BMW-s Robert Kubica végzett, míg Kimi Räikkönen motorhiba miatt kiesett.

hvg.hu Olimpia

Benedek Tibor: „Nem tudnak rábeszélni a folytatásra”

Már ötödször vág neki az ötkarikás játékoknak. Ebből háromszor arannyal tért haza. Rajta kívül még van öt játékos a Kemény-csapatban, aki triplázott, van, aki újoncként nyert aranyat, de öt olimpiát csak Benedek Tibor játszott végig. A hatodikra már nem készül…

hvg.hu Olimpia

Zsinórban harmadszor is olimpiai bajnok lett a Kemény-csapat!

Másodszor is megvédte olimpiai bajnoki címét a magyar férfi vízilabda-válogatott, így harmadszor is a dobogó legfelső fokára állhat fel. Kásásék egyre jobban játszva magabiztosan nyerték meg a döntőt 14-10-re, ami egyben azt is jelenti: Magyarország a vízilabda trónján maradt.

MTI Sport

Peking 2008: jegy nélkül maradtak a vízilabda-szurkolók

Talán még bejuthatnak a férfi vízilabdadöntőre a jegy nélkül maradt magyar szurkolók. Hatvanöten vártak arra, hogy a kínai szervezők az üresen maradt helyekre beengedjék őket az Egyesült Államok elleni fináléra.

Olimpia

Molnár Zoltán: „Ennél azért kicsivel jobbak vagyunk”

A kajak-kenu pálya környékén, mintha valami lenne a levegőben. Itt mindenki mosolyog. Nem csak akkor, amikor elsőként fut be egy hajónk. Valahogy más itt minden. Molnár Zoltán csapatvezető szintén mosolyogva fogadta a gratulációkat, igaz, a MOB ügyvezető igazgatója, akkor sem bújt el, amikor korábban a problémákról kérdeztem

Olimpia

Baráth Etele:"Muszáj a sportágak alapját erősíteni"

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az olimpia előtt két arannyal kiegyezett volna, de azért titkon bízott egy harmadikban is. Kammereréktől mindenképpen első helyet várt, de azt tudta, hogy Kati három számban nem tud nyerni.

Sport

Kammerer Zoltán: „Két arany után abbahagytam volna”

Mindenki aranyat várt tőlük. Mint, ahogy a kajakozóktól általában, de Kammerer Zoltántól és Kucsera Gábortól legalább annyira, mint a Kovács, Janics párostól. Kammerer háromszoros olimpiai bajnokként a magyar küldöttség legeredményesebb sportolója, de most nem sikerült rá tennie egy lapáttal. Ha kétszer nyernek, visszavonult volna, így viszont Londonnak is neki akar vágni.

hvg.hu Olimpia

Janics Natasa: „Katinak nem kell szentlecke”

Nem érdemes bolygatni a múltat, de azt azért nem árt megemlíteni, hogy Janics Natasa és Kovács Kati háborúból jöttek Pekingbe. Azt hittük, nem ússzák meg karcolásokkal. Látszólag mégis sikerült, mert a lányok hozták a „kötelező” aranyat.


A címlapról ajánljuk