szerző:
MTI

A jövőben nem adhat körkapcsolást a labdarúgó Soproni Liga mérkőzéseiről a Magyar Rádió (MR) - mondta az MTI-nek szerdán Such György, az MR elnöke.

"Hétfőn kaptunk a ligától értesítést, melyben jelezték, hogy a jövőben nem áll módjukban engedélyezni a körkapcsolást - nyilatkozta a közszolgálati rádió első embere. - Úgy gondolom, a piac majd eldönti, hogy mennyit ér a meccsek közvetítése."

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) múlt csütörtökön közölte, hogy három idényre összesen 225 millió forintot kér a helyszíni közvetítésekért, mire a rádió válaszában jelezte, hogy ilyen feltételekkel nem tart igényt a közvetítésekre. Ugyanakkor abbéli szándékát is kifejezte a rádió vezetése, hogy a médiatörvényben meghatározott módon a továbbiakban is szeretnének körülbelül 50 másodperces összefoglalókat, tudósításokat, interjúkat közölni az NB I-es mérkőzésekről.

Such György elmondta, arról még nincs információjuk, hogy az összefoglalók készítésére lesz-e lehetőségük. Az MR a közvetítésekért eddig nem fizetett. Az MLSZ a nyáron már értékesítette a televíziós jogokat: a Sport TV három évre összesen 2,4 milliárd forintot fizet értük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Sport

A bajnokcsapat újra halasztani akar

A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójára készülő Debrecen csapatának vezetői arra kérték a magyar szövetséget, hogy halassza el az augusztus 22-re kiírt, Zalaegerszeg elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzésüket.

hvg.hu Napi merítés

A magyar fociklubok és az internet

Ezzel a címmel indított sorozatot a labdabiztos.blog.hu, górcső alá véve a magyar NB I-es klubok internetes honlapjait. Mint a magyar foci sok mindenben, itt is hiányosságokban szenved.