szerző:
hvg.hu

A 12. menetben kiütéses győzelmet aratott a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao a Puerto Ricó-i Miguel Cotto ellen, Las Vegasban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a WBO világszervezet váltósúlyú vb-övéért való küzdelemben.


Cotto a padlón, Pacquiao a háttérből figyeli
© MTI/AP
Az MGM Grand kaszinóban rendezett mérkőzésen a Fülöp-szigeteki öklöző egyértelműen jobb volt, a címvédő Cottóra a harmadik és a negyedik menetben is számolni kellett. Cotto nagyot küzdött, a megrendítő ütések ellenére folytatni tudta a találkozót, igaz, veszélyt nem jelentett Pacquiaóra. A végére teljesen egyoldalúvá vált találkozót a mérkőzésvezető végül a 12., utolsó menetben szűntette be.

Pacquiao, akit sokan a súlycsoportoktól független abszolút világranglistán is előszeretettel tesznek az élre, sikerével hetedszer lett világbajnok - példátlan módon a hetedik súlykategóriában. A 12 menetesre tervezett csatának a filippínó pompás mérleggel vágott neki: 49 - benne 37 kiütéses - győzelem mellett 3 vereség és 2 döntetlen szerepelt a listáján, de még jobban festett Cotto addigi produktuma, hiszen 35 meccséből csupán egyet veszített el, miközben 27-et KO-val nyert meg.