szerző:
hvg.hu

Lionel Messit, az FC Barcelona argentin válogatott futballistáját választották 2009 legjobb játékosának, míg az első ízben kiosztott Puskás Ferenc-díjat a portugál Cristiano Ronaldo nyerte el hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi díjátadó gáláján.

Az FC Barcelona a 22 éves Messivel megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és a spanyol bajnokságot, a Király Kupát, a spanyol Szuperkupát és az európai Szuperkupát is. Az aranylabdás zseni mögött a tavalyi győztes Cristiano Ronaldo (Real Madrid) végzett, míg harmadik a spanyol Xavi Hernandez (FC Barcelona) lett.

A Puskás Ferenc-díjra a FIFA honlapján lehetett szavazni, sajtóértesülések szerint több mint ötmillióan adták le voksukat. Az elismerést Puskás Ferencné, illetve a libériai George Weah, az AC Milan korábbi aranylabdása adta át Ronaldónak. A Real Madrid ugyancsak aranylabdás futballistája 2009. április 15-én - még a Manchester United színeiben -, az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján átvett egy labdát a felezővonalnál, majd egy igazítás után több mint 30 méterről, hatalmas erővel lőtt a kapu jobb oldalába. A nőknél a brazil Marta lett az év legjobbja, karrierje során negyedik alkalommal diadalmaskodott, ami rekordnak számít.

© MTI

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!