szerző:
hvg.hu

Ha Dunakeszi képviselő-testülete úgy dönt, veszélybe kerülhet az a mintegy háromszáz hektárnyi részben védett zöldterület, amely többek között Overdose tréningtelepét is tartalmazza.


A döntéssel ugyan az önkormányzat bevételhez jutna, remélhetően azonban a képviselő-testület nem csak anyagi szempontok szerint hozza meg döntését. A szóban forgó terület részben védett (többek között a fokozottan védett kerecsensólymok egyik táplálékszerzési területe), fontos a főváros átszellőzésében és a magyar lósport fennmaradásában.

A terület edzőtelepén tartják és készítik fel Magyarorszég legjobb versenylovait, többek között Overdose-t is. A nyilvános ülésre és a döntésre május 28-án 18 órától kerül sor a Dunakeszi Polgármesteri hivatalban, előtte a civil szervezetek szerveznek demonstrációt a terület megmentéséért. A tervek szerint a kerecsensólymok és Overdose-t egy vidámpark és szállodák váltanák fel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Sport

Overdose módosítással is pályarekordot futott

A versenyszervező módosította Overdose vasárnapi időeredményét, így a magyar csodaló 54.6 másodpercre javította a Kincsem Park 1000 méteres pályarekordját a hétmillió forint összdíjazású OTP-Hungária Nagydíjon.

MTI Sport

Overdose biztosan nem indul a Haydock Parkban májusban

Bizonyossá vált, hogy nem állhat rajthoz a Haydock Parkban, a május 23-ára tervezett következő futamon Overdose, az eddigi mind a 12 versenyén veretlen ló, mivel teljesen nem jött rendbe bal első lába, amelyre egy hete elkezdett sántítani.

MTI Sport

A francia sajtó szerint Overdose remény a magyaroknak a válságban

Miközben az új magyar miniszterelnök kemény megszorító intézkedéseket jelentett be a válságból való kilábalásra, Budapest örömmámorban úszott: a Kincsem Parkban elragadtatott tömeg ünnepelte Overdose-t, az élő legendává váló négyéves csodalovat - írta kedden a Le Figaro című francia napilap.

MTI Itthon

Overdose nem indul Ascotban sem

A két júniusi, ascoti versenyen sem indul Overdose, az eddig mind a 12 futamán veretlen magyar ló, mivel továbbra sem jött teljesen rendbe a két első lába.