szerző:
hvg.hu

A hétvégi Mecsek-ralin több súlyos baleset és egy kellemetlen incidens terelte el a figyelmet a versenyzésről. Turi Tamás és társa szinte a felismerhetetlenségig össztörte autóját, Aschenbrenner György pedig kerékkulccsal ment neki riválisának – írja a bama.hu.


A versenyt a Peugeot 307 WRC-vel versenyző Turán György – Zsiros Gábor páros nyerte, a legemlékezetesebb azonban mégsem ez maradt. Előbb Turi Tamás ás Tóth Imre törte össze szinte a felismerhetetlenségig a Subarut, amiről első pillantásra nehéz elképzelni, hogy sofőrje élve és sértetlenül szállt ki a volán mögül. Pedig szerencsére ez történt, a páros nem szenvedett komolyabb sérülést, noha 150 km/h-val száguldottak, amikor balesetet szenvedtek.

A bama.hu beszámolója szerint rajtuk kívül Spitzmüller Csaba és navigátora is feladni kényszerült a versenyt, őket egy beton víznyelő tartotta fogva. Rajtuk kívül még Aschenbrenner György kapott defektet az egyik élesebb kanyarban. Ehhez köthető a hétvége legcsúnyább és legsportszerűtlenebb esete is, amely nyomot hagyott a rendezvényen – és az érintetteken is.

Aschenbrenneréket az eset után ugyanis szerette volna lefotózni a rivális Ranga László testvére, Ranga Péter, szerintük ugyanis a páros tiltott szervizre indult. Szó szót követett, amelynek végén Aschenbrenner egy kerékkulccsal ment neki és ütötte meg a fényképezni akaró Rangát.

„Egy kerékkulccsal előbb bokán, majd bordán ütötte a testvéremet, aztán még bele is rúgott – mondta felháborodva a pécsi pilóta a bama.hu-nak. – Most utólag, higgadtabban már nem akarunk mást, csak indítványozni fogjuk, hogy vegyék el Aschenbrenner licencét, mert egy ilyen embernek nincs itt helye. Azóta sem telefonált, és nem kért bocsánatot. A versenyről annyit, hogy az elején tudtunk menni az első-második helyen, aztán valami elektromos problémánk adódott, amit csak későn, a nap végére tudtunk megjavítani. Sajnáljuk, mert úgy érzem, idén is nyerhettünk volna.”

Az esetnek várhatóan nincs itt vége, lesz folytatás, de nem a pályán és nem a volán mögött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!