szerző:
MTI

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya szerint a meg nem adott gól volt a meccs döntő pillanata. Müller szerint elégtételt vettek.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya: "Lenyűgöző teljesítményt nyújtott ma ez a fiatal csapat, öröm volt nézni. Elszántan és bátran játszottunk, jól tettük, hogy a szünet után tovább hajtottunk. Tudtuk, hogy kinyílnak az angolok, és két remek kontrát mutattunk be. Müller utánozhatatlan a 16-oson belül. Sokkal határozottabbak voltunk, mint Ghána ellen, ez volt a kulcs."

Thomas Müller, a németek kétgólos csatára: "Most kiegyenlítettünk, már ami az 1966-os Wembley-gólt illeti. Világbajnok akarok lenni. Remekül megértjük egymást Mesut Özillel, jó vele egy támadósorban szerepelni."

Fabio Capello az angolok szövetségi kapitánya: "A meg nem adott gól volt a meccs legfontosabb pillanata. Több hibát is elkövettünk, a bíró csak egyet, de óriásit. A németek ezzel együtt jól játszottak. Ezeken a mérkőzéseken mindig apróságok döntenek, 2-1-ig rendben volt a csapat, de a harmadik kapott gól elkedvetlenített bennünket."

MTI Sport

Ghána jutott be a focivébé negyeddöntőjébe

Ghána lesz Uruguay ellenfele a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, miután szombaton, hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát.