szerző:
MTI

Számos útlezárásra kell számítani szerdától egészen a hétvégéig Budapesten a triatlon-világbajnokság miatt - közölte a vb szervezésének kommunikációjáért felelős munkatársa.

A verseny ideje alatt, szerdától vasárnapig a főváros I., V. és XI. kerületében lesznek útlezárások, illetve parkolási tilalmak, és a BKV több járata is módosított útvonalon közlekedik majd.

Egész hétvégére - péntek este nyolc órától hétfő hajnali fél ötig - lezárják például a Lánchidat, valamint a Roosevelt teret. Ezenkívül olyan forgalmas helyeket is lezárnak majd időszakosan - az egyes versenyszámok időpontjától függően -, mint a Jászai Mari tér, a Pesti alsó rakpart, a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart, a Budafoki út.

A világbajnokság a BKV több járatának közlekedését is befolyásolja. Szerdától vasárnapig időszakosan módosított útvonalon közlekednek a 33-as, a 86-os, a 103-as, a 105-ös és 115-ös autóbuszok, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamosok, valamint a 70-es és 78-as trolibuszok - olvasható a közleményben.

A szerdától vasárnapig tartó triatlon-világbajnokság miatti közlekedési korlátozásokról és változásokról a verseny honlapján - http://budapest.triathlon.org/hu - részletes tájékoztató is található.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!