szerző:
MTI

Nem kapta meg Magyarország és Horvátország a 2014-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát, miután a szombati, koppenhágai szavazáson alulmaradt Dániával szemben.

Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) helyszínen tartózkodó elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hazaiak 24-22-re nyerték meg a voksolást. "Extra szoros meccsen, kis különbséggel kikaptunk - mondta Sinka László. - Ennyit jelentett a dánoknak, hogy itt, Koppenhágában volt a kongresszus. Annyit tudunk, hogy volt egy tartózkodás is, ám két szavazat még így is hiányzik, hiszen 49 tagországa van az európai szövetségnek." 

Az MKSZ-vezető hozzátette: most nem aktuális arról beszélni, hogy a kandidálásnak lesz-e folytatása, de valamilyen lesz, az biztos. "Férfi tornára a létesítményhelyzet miatt nem pályázhatunk egyedül, mert nincs 15 ezer férőhelyes csarnokunk. A horvátokkal is beszélnünk kell még, hiszen a közös pályázatunkba sok pénzt fektettünk be." 

A dánok 1993 és 2014 között összesen immár 15 világversenyt rendeztek, illetve rendeznek. Magyarország még soha nem adott otthont férfi kézilabda Eb-nek vagy vb-nek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Sport

2010-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, Ausztria

2010. január 19. és 31. között Ausztriában rendezték a IX. Férfi Kézilabda Európa-bajnokságot, melyen tizenhat csapat mérte össze az erejét. Franciaország történelmet írt, miután az olimpiai- és világbajnoki győzelem után az Eb-n is diadalmaskodni tudott. A magyar csapat szereplése gyengére sikerült, Csoknyai István együttese a 14. helyen zárt.