szerző:
hvg.hu

A német rendőrség a müncheni reptéren feltartóztatta és őrizetbe vette, majd kihallgatás után elengedte az előző esti meccse után verekedő Dereck Chisora brit nehézsúlyú bokszolót. Alkalmi bunyópartnerét, David Haye-t ugyancsak kihallgatják, ha előkerül.

Nem tudott felszállni Angliába tartó gépére a brit profi ökölvívó, Dereck Chisora, miután előző nap saját sajtótájékoztatóján összeverekedett honfitársával, David Haye-jel. Chisora szombaton este Münchenben öklözött Vitalij Klicsko ellen, aki egyhangú pontozással legyőzte őt, és ezzel megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét. A meccs előtt Chisora már botrányt okozott azzal, hogy mérlegeléskor pofon vágta Klicskót, aki erre higgadtan nem reagált.

Chisora a szombat esti vereségét követően tartott sajtótájékoztatót, amelyen jelen volt a szakkomentátorként meghívott, ugyancsak nehézsúlyú David Haye. A botrány azért robbant ki, mert a Klicsko-fivérek menedzsere arra tett utalást, hogy "Chisora kitette a szívét a ringben, ellentétben Haye-jel". A júliusi, Vlagyimir Klicskótól elszenvedett veresége után visszavonult Haye ezt követően szóváltásba keveredett Chisorával, ami végül verekedésbe torkollott. A balhéban Haye menedzsere, a BBC Radiónak dolgozó Adam Booth megsérült a fején.

A német rendőrök a reptéren feltartóztatták Chisorát s menedzserét, Don Charles-t is, és kihallgatásra beszállították az ökölvívót. Azt is közölték, hogy David Haye-t is kihallgatják, mielőtt elhagyná Németországot, de sajtóhírek szerint ő már hajnalban elhagyta Münchent. A nyomozók csaknem hét órán át faggatták Chisorát, majd szabadlábra helyezték. "Változatlanul testi sértéssel gyanúsítjuk, de egyelőre hazamehet Angliába" - jelentette ki a rendőrség szóvivője.

A brit ökölvívás ellenőrző testülete (BBBC) ugyancsak vizsgálatot kezdeményez a szombaton este történtek miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!