Még mindig súlyos állapotban van a FIFA korábbi elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: FIFA; Joao Havelange;

Továbbra is súlyos állapotban van Joao Havelange. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnökét vasárnap éjjel szállították kórházba Rio de Janeiróban.

Joao Havelange

Fotó:

A 95 éves sportdiplomata, aki 1974-től 1998-ig vezette a FIFA-t, egy korábbi bokasérülés következtében nagyon komoly baktériumfertőzést kapott, jelenleg - intravénásan - antibiotikumokkal kezelik a Szamaritánus kórházban. Joao Mansur Filho, a sportvezető kardiológusa azt mondta, hogy Havelange állapota "komoly figyelmet érdemel".

A dél-amerikai sportdiplomata tavaly decemberig 48 éven át a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja is volt, ám erről egészségi állapotára és korára hivatkozva lemondott. A korrupciós botrányba keveredett sportvezető ezzel megelőzte az etikai bizottság eljárását.

Vizsgálatok alapján Havelange még a FIFA első embereként egymillió dollárt fogadott el az azóta csődbe jutott ISL nevű marketingcégtől. Az etikai bizottság az előzetes várakozások alapján minimum kétéves eltiltással sújtotta volna őt, de a végleges kizárás sem lett volna elképzelhetetlen.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X