Még mindig súlyos állapotban van a FIFA korábbi elnöke

2012. március 20., kedd, 20:10 • Utolsó frissítés: 2012. március 20., kedd, 20:15
Szerző:


Címkék: ; ;

Továbbra is súlyos állapotban van Joao Havelange. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnökét vasárnap éjjel szállították kórházba Rio de Janeiróban.

Joao Havelange

Fotó:

A 95 éves sportdiplomata, aki 1974-től 1998-ig vezette a FIFA-t, egy korábbi bokasérülés következtében nagyon komoly baktériumfertőzést kapott, jelenleg - intravénásan - antibiotikumokkal kezelik a Szamaritánus kórházban. Joao Mansur Filho, a sportvezető kardiológusa azt mondta, hogy Havelange állapota "komoly figyelmet érdemel".

A dél-amerikai sportdiplomata tavaly decemberig 48 éven át a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja is volt, ám erről egészségi állapotára és korára hivatkozva lemondott. A korrupciós botrányba keveredett sportvezető ezzel megelőzte az etikai bizottság eljárását.

Vizsgálatok alapján Havelange még a FIFA első embereként egymillió dollárt fogadott el az azóta csődbe jutott ISL nevű marketingcégtől. Az etikai bizottság az előzetes várakozások alapján minimum kétéves eltiltással sújtotta volna őt, de a végleges kizárás sem lett volna elképzelhetetlen.


Még mindig súlyos állapotban van a FIFA korábbi elnöke
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X