szerző:
MTI

Kitiltották a brazíliai Sao Paulo állam összes stadionjából azt a két szurkolói csoportot, amelyek részt vettek vasárnap a Corinthians-Palmeiras labdarúgó-mérkőzést megelőző rendbontásban.

A Sao Pauló-i összecsapásokban, amelyben félezer magvadult drukker vett részt, egy szurkoló meghalt, hárman pedig súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Marco Polo del Nero, az állam futballszövetségének elnöke a Palmeirashoz tartozó Mancha Alvi Verde és a Corinthians-híveket tömörítő Gavioes de Fiel ultráit száműzte a stadionokból.

"Csak akkor térhetnek vissza, ha tisztáztuk a történteket, és megbüntettük a felelősöket" - szögezte le del Nero.

Az őrjöngő szurkolók vasrudakkal, fadarabokkal és kövekkel estek egymásnak a mérkőzést megelőzően, a rendőrök könnygázt és gumilövedékeket is bevetettek, hogy megfékezzék a rendbontást.

Tavaly a Palmeiras szimpatizánsai megöltek egy Corinthians-drukkert a két együttes találkozója előtt. A vasárnapi meccsen - amelyen a Corinthians 2-1-re nyert - a stadionon belül is sor került kisebb incidensekre, de azokban senki nem sérült meg. A szurkolói összecsapások gyakori problémát jelentenek a 2014-es világbajnokságnak otthont adó Brazíliában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!