szerző:
MTI

A címvédő és házigazda Szolnok után az Atomerőmű jutott be a férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjába, miután a vasárnapi második elődöntőben minimális különbséggel legyőzte az Albacompot.

Eredmény, elődöntő:
Atomerőmű SE - Albacomp-Fehérvár 82-81 (27-17, 19-19, 16-20, 20-25)
legjobb dobók: Vojvoda 18, Williams 15, illetve El-Amin 26, Hollis 18

A bajnoki alapszakaszban ötödik helyen végzett Atomerőmű hamar faképnél hagyta a tavaly kupadöntős Albacompot, és főként a válogatott Vojvoda révén tízpontos előnyre tett szert a nyitónegyedben. A folytatásban a Hollis vezette fehérváriak nem tudtak faragni a különbségen, így a félidőben 46-36 volt az állás.

Térfélcsere után is maradt a paksi fölény, ám az Albacomp ekkor az ugyancsak amerikai El-Aminnak köszönhetően hat pontra csökkentette hátrányát, majd az utolsó szakaszban 72-59-nél egy 12-0-ás rohamot mutatott be, ezzel egy pontra felzárkózott. A hajrá így váratlanul izgalmasan alakult, 15 másodperccel a vége előtt döntetlenre álltak a csapatok (81-81), ám Williams nem hibázott a büntetővonalról, így nagy csatában az Atomerőmű jutott a hétfői fináléba.

korábban:
Szolnoki Olaj KK - Fortress Lami-Véd Körmend 88-76 (24-25, 23-25, 18-14, 23-12)

A hétfői program:
a 3. helyért: Fortress Lami-Véd Körmend - Albacomp-Fehérvár 16 ó
döntő: Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 18:30 ó

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!