szerző:
hvg.hu

Lesz-nem lesz, lesz-nem lesz. Ez megy napok óta, ami már önmagában is zavaró az előre, percre pontosan betáblázottan működő Forma-1-es gépezet számára. A jövő héten esedékes bahreini Forma-1-es futamnak sok sanszot nem adnánk, mert tavaly ugyanilyen okok miatt maradt el a verseny, és a helyzet most sem sokkal jobb. A pénz beszél ugyan, de kérdés, hogy végül ki ugat majd.

Természetesen van, akinek a pénzről szól az egész, merthogy Bahrein alapból a legjobban fizető állomása a Forma-1-es sorozatnak. Ugyanakkor - akárcsak a bombariadók esetében, muszáj volna komolyan venni a tiltakozásokat és a kormányellenes fellépéseket, mert senki nem tudná magára vállalni annak következményét, ha valami mégis történne.

Belegondolni se volna szabad, milyen következménye lenne a jövő héten a Forma-1-es versenyre tartó kamionkonvojt vagy magát a versenyhétvégét érő merényletnek, öngyilkos támadásnak. Akik ezt kockáztatni merik, feladják azt az eddig jól működő rendszert, hogy az F1 minden politikai csatározást messze elkerül, és csak a dollármilliókba kerülő fény, csillogás és technikailag is látványos show érdekli.

Bahreinben a helyzet továbbra sem rózsás, a hírek továbbra sem egyértelműek, ezért hivatalosan mindenki vár-kivár. A csapatok is, Bernie Ecclestone is, a Nemzetközi Automobil Szövetség is legfeljebb egymásra mutogat, hogy ki hozza meg a végső döntést, ki mondja ki a végső szót. Egyre valószínűbb, hogy majd az utolsó pillanatban születik meg az igen.

Vagy a nem.

©
Az f1-live.hu legfrissebb híre szerint a BBC több nagy csapat fontos emberénél érdekődve azt tudta meg, hogy a F1-ben szereplő csapatok zöme azt várja, hogy lefújják a 2012-es Bahrain Nagydíjat. Azt, aminek érvényes szerződése van ugyan 2016-ig, de a zavargások és a száguldó cirkuszt a fennálló rezsim protokollbulijának tituláló tüntetők ettől még óriási kockázatot jelentenek. Reálisan nem várható, hogy ebben a helyzetben hirtelen javulás történjen. Kérdés, ki lesz az, aki kimondja: 2011 után idén is elmarad a futam.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!