szerző:
MTI

Vallomást tett az olaszországi futball bundabotrány kapcsán Matteo Gianello, az élvonalban szereplő Napoli korábbi kapusa, aki azt állította: néhány játékostársát próbálta rávenni arra, hogy veszítsék el a Sampdoria ellen 2010. május 16-án vívott mérkőzést.

A Gazzetta dello Sport című napilap keddi értesülései szerint a 35 esztendős hálóőr a nápolyi ügyészségen megtartott meghallgatásán azt mondta: azt kellett volna biztosítaniuk, hogy a Sampdoria nyerjen, tettestársai ugyanis Ausztriában és Angliában a Napoli ellen fogadtak.

©

Gianello azt is elárulta, hogy a korábban szintén futballozó Silvio Gusti azt mondta neki, ajánljon pénzt azoknak a csapattársainak, akikkel megbeszéli a találkozó eredményének befolyásolását. A kapus - aki 2004 és 2011 között játszott Nápolyban - saját bevallása szerint csak két védőt, Paolo Cannavarót és Gianluca Gravát kereste meg az ajánlattal, ők azonban elutasították azt. Az összecsapást végül a Sampdoria nyerte 1-0-ra.

Ha Gianello állításai valósak, Cannavaro és Grava valószínűleg büntetést kap majd az olasz szövetségtől (FIGC), mert nem számoltak be a megkeresésről, így elmulasztották jelentési kötelezettségüket. Az ügyben vélhetően a Napoli ellen is eljárás indul majd.

A nápolyi ügyészség több mint egy éve vizsgálódik az olasz futballt érintő bundagyanús esetekkel kapcsolatban, s abban a kérdésben is nyomoznak, hogy a maffiának van-e bármi köze az ország profi labdarúgásához.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!