szerző:
Blikk

Még mindig nem kapták meg a tavalyi szezon után járó jutalmukat a magyar úszók. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma milliókkal tartoznak nekik – írja a Blikk.

Tavaly a sanghaji nagymedencés világbajnokságon és a szczecini rövid pályás kontinensviadalon is aranyérmet szerzett Gyurta Dániel. A 23 éves sportolónak nagyjából 3 millió forinttal, az őt felkészítő edzői stábnak pedig körülbelül millióval tartozik az illetékes minisztérium – olvasható a cikkben.

A Magyar Úszószövetség is nagyon várja, hogy edzői és sportolói megkapják az eredményességi jutalmat, mivel azt már az év elején megígérték a minisztérium vezetői – mondta Szabó Tünde, a szövetség főtitkára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó, Sportért Felelős Államtitkárság azt a tájékoztatást adta az ügyben, hogy a vb-ken és Eb-ken dobogós sportolóknak valamint a felkészítésükért felelős szakembereknek az eredményességi támogatás csak nyújtható és nem alanyi jogon jár. Ennek ellenére várhatóan júniusban kifizetik a támogatásokat. Az úszók összesen 9 156 250, a szakemberek 4 578 125 forintot kapnak – közölték.

Az úszók pénze nem először késik. A Blikk 2010 szeptemberében hasonló esetről számolt be. A válogatott tagjai akkor egy éve vártak az állami prémiumokra, de a cikk megjelenése után néhány nappal rendezte tartozását az akkori jogelőd, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium – írja a Blikk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!