szerző:
MTI

Először rendezik meg Magyarországon a tollaslabda Bajnokcsapatok Európa Kupáját, a jövő héten keddtől szombatig tartó viadalnak a pécsi Multi Alarm SE centruma ad otthont.

A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az eseményre 18  ország nevezte bajnokcsapatát, Magyarország a rendező jogán két együttessel indulhat, így a hazai bajnok pécsi Multi Alarm SE mellett a Debreceni Hajdu Gabona is részt vehet a tornán. A verseny rangját külön emeli az a tény, hogy a világ egyik legjobbja, a dán együttes is szerepelni fog - hét év kihagyás után - több világsztárral.

A 19 gárda négy csoportban küzd meg a továbbjutást jelentő első két helyért, és innen egyenes kieséses rendszerben folytatják. A pécsi Multi Alarm - amely tavaly második volt a hollandiai BEK-en - a C csoportban rendkívül erős ellenfeleket kapott a spanyol, az ukrán, az ír és a belga bajnok révén, míg a debreceniek a török, a francia, az angol és az izlandi együttessel fognak játszani a B csoportban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!