szerző:
hvg.hu

Annak ellenére, hogy csak negyven napja dolgozik együtt az angol futballválogatottal Roy Hodgson, a szövetségi kapitány optimistán néz a ma esti, franciák elleni meccs elé. Capello utódja ezzel együtt érzi a csapaton a történelem súlyát.

"Az angol futballválogatott érzi a történelem súlyát" – mondta Roy Hodgson, az angol futballválogatott szövetségi kapitánya, aki 2012 tavaszán váltotta a poszton Fabio Capellot.

Az angolok a D csoportban ma este hat órakor mérkőznek meg a franciákkal, ez lesz az első meccsük a futball Európa-bajnokságon.

"Nem nyertünk meg annyi világversenyt, mint amennyit szerettünk volna, ennek pedig mindannyian érezzük a súlyát" – mondta a BBC-nek Hodgson, aki korábban Svájc, Finnország, és az Egyesült Arab Emírségek válogatottjának szövetségi kapitánya is volt.

"Semmit sem tehetünk azért, hogy levegyük ennek a súlyát a vállunkról, kivéve azt, hogy félelem nélkül vetjük bele magunkat a foci-Eb-be. Hinnünk kell magunkban, a játékosoknak pedig úgy kell pályára lépniük, mint ahogy azt a Premier League-meccseken teszik, hasonló nyomás alatt, ahol 50-60-70 ezer szurkoló elvárásainak próbálnak megfelelni" – magyarázta.

Annak ellenére, hogy az új szövetségi kapitánnyal csak negyven nap felkészülési ideje volt az angol válogatottnak, Hodgson nagyon optimista. Ahogy fogalmazott: "nem vagyok róla meggyőződve, hogy ha több időnk lett volna, most felkészültebbek lennénk".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!