Történelmi teherrel futnak neki az angolok a mai meccsnek

2012. június 11., hétfő, 12:33 • Utolsó frissítés: 2012. június 11., hétfő, 19:19
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Annak ellenére, hogy csak negyven napja dolgozik együtt az angol futballválogatottal Roy Hodgson, a szövetségi kapitány optimistán néz a ma esti, franciák elleni meccs elé. Capello utódja ezzel együtt érzi a csapaton a történelem súlyát.

"Az angol futballválogatott érzi a történelem súlyát" – mondta Roy Hodgson, az angol futballválogatott szövetségi kapitánya, aki 2012 tavaszán váltotta a poszton Fabio Capellot.

Az angolok a D csoportban ma este hat órakor mérkőznek meg a franciákkal, ez lesz az első meccsük a futball Európa-bajnokságon.

"Nem nyertünk meg annyi világversenyt, mint amennyit szerettünk volna, ennek pedig mindannyian érezzük a súlyát" – mondta a BBC-nek Hodgson, aki korábban Svájc, Finnország, és az Egyesült Arab Emírségek válogatottjának szövetségi kapitánya is volt.

"Semmit sem tehetünk azért, hogy levegyük ennek a súlyát a vállunkról, kivéve azt, hogy félelem nélkül vetjük bele magunkat a foci-Eb-be. Hinnünk kell magunkban, a játékosoknak pedig úgy kell pályára lépniük, mint ahogy azt a Premier League-meccseken teszik, hasonló nyomás alatt, ahol 50-60-70 ezer szurkoló elvárásainak próbálnak megfelelni" – magyarázta.

Annak ellenére, hogy az új szövetségi kapitánnyal csak negyven nap felkészülési ideje volt az angol válogatottnak, Hodgson nagyon optimista. Ahogy fogalmazott: "nem vagyok róla meggyőződve, hogy ha több időnk lett volna, most felkészültebbek lennénk".


Történelmi teherrel futnak neki az angolok a mai meccsnek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X