szerző:
hvg.hu

A felcsúti akadémián nevelkedett Tajti Mátyás leigazolásáért a két spanyolországi szuperklub, a Barcelona és a Real Madrid is vetélkedik. A Marca sportlap oldala szerint most a madridi szerződés az esélyesebb.

Tavaly az FC Barcelonánál, idén pedig a Real Madridnál volt próbajátékon a 15 éves magyar Tajti Mátyás, és úgy tűnt, mindkét klub szeretne profi szerződést kínálni neki, amint júniusban betölti a 16. életévét.

A Marca.com madridi sportoldal csütörtöki hírében azt írja, hogy a Real Madrid az esélyesebb. Mivel a fiú nevelőegyesülete, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, és a madridi klub együttműködési megállapodás kötött korábban egymással, ennek keretében vett részt januárban madridi próbajátékon Tajti. A klubvezetőknek tetszett, amit láttak, és tárgyalásokat kezdtek a magyar akadémiával a fiú leigazolásáról – írja a Marca.com. Ami csak akkor történhet meg a FIFA szabályai szerint, ha a fiú betöltötte 16. életévét. Tajti egyszer még megméreti magát a madririak előtt, áprilisban ugyanis a Real csapatával játszik a Puskás Kupán.

Az Origo korábban azt írta, hogy a Barcelona hároméves szerződést ajánlott Tajtinak.