szerző:
hvg.hu

Michael Schumacher rajongói valószínűleg semmi jóra nem számíthatnak már kedvencükkel kapcsolatban. Az egykori Forma–1-es versenyző tavaly decemberi síbalesete óta kómában van. Családja két hónappal ezelőtt közölt utoljára hivatalos információt Schumacher állapotáról, azóta hallgatnak, és ez sokak szerint rosszat jelent.

Gary Hartstein egykori Forma–1-es orvos a blogján azt írta, hogy szerinte nem várhatóak már jó hírek a 45 éves Schumacherről.

A Forma–1-es pilóta tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Meribelben. 14 éves fiával siklottak lefelé, amikor egy sziklának csapódott. Óriási ütés érte a fejét, bár volt rajta sisak. Azóta sem tért magához, hiába kapja minden bizonnyal a legjobb kezelést Grenoble város egyetemi kórházában.

©

Roger Benoit Forma–1-es szakújságíró szintén úgy véli: beszédes, hogy Schumacher menedzsere, Sabine Kehm április 4-én adott ki utoljára hivatalos közleményt a versenyző állapotáról.

Ebben egyebek mellett azt írta, hogy Schumacher az ébredezés jeleit mutatja, a család és az orvosok is mellette állnak, segítik őt a hosszú és nehéz küzdelemben.

Sokan elégedetlenek voltak ugyanakkor a tájékoztatással, többet szerettek volna tudni a Forma–1-es bajnokról, de a menedzser jelezte: mindent elmondott, amit akart.

Sabine Kehm a héten végül mégis megszólalt: cáfolta a Schumacher állapotának javulásáról szóló híreszteléseket, amelyek a spanyol sajtóban jelentek meg. A menedzser-szóvivő szerint a spanyol lapokban felbukkant értesülésnek nincs alapja, soha nem beszélt azokkal az újságírókkal, és nem adtak ki semmilyen közleményt Michael egészségi állapotával kapcsolatban.

Vasárnap lesz 23 hete, hogy megtörtént a meribeli síbaleset. Az orvosok több mint 18 hete próbálkoznak a pilóta ébresztésével, egyelőre sikertelenül – emlékeztet a The Daily Telegraph.

A francia hatóságok februárban fejezték be a nyomozást a síbaleset ügyében. Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény a szerencsétlenséggel kapcsolatban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!