szerző:
hvg.hu

Hiába volt a foci-vb kezdetén Brazília a magyarok kedvence, az elődöntők alatt annyi presztízst veszített, hogy a szurkolói gárda létszámát tekintve is alulmaradt a németekkel szemben.

Szeretünk a győztesnek szurkolni – az online felületek tanulsága szerint alapján a foci-vb egyenes kieséses szakaszának meccsein alig fordult elő olyan, hogy ne a győztes csapat mögött sorakozott fel magyar szurkolók nagyobb többsége. Ám hiába volt a vb kezdetén Brazília a magyarok kedvence, az elődöntők alatt nem csak meccset és presztízst veszített, de a szurkolói gárda létszámát tekintve is alulmaradt a németekkel szemben. 

A Neticle online médiaelemző megoldás a pozitív, buzdító szurkolói kinyilvánulásokra, valamint szimpátiát kifejező említések fókuszálva a foci-vb ideje alatt vizsgálta az egyes csapatok webes felületeken tükröződő népszerűségének alakulását.

Az alábbi infógrafika egyes részei a megfelelő időszak alatt megjelent pozitív, buzdító vagy szimpátiát kifejező említések száma alapján mutat rá, hogy mikor melyik csapatoknak szurkoltunk, hogy elégedettek voltunk-e az egyes meccsek eredményével, valamint, hogy hogyan változott az egyes csapatok kedveltsége, támogatottsága a vb előrehaladtával.

©