szerző:
MTI

61 éves rangidősként 110 és fél nap alatt ismét megkerülte a Földet Fa Nándor a Barcelona World Race verseny keretében.

Befutott a célba keddre virradóra Fa Nándor és Conrad Colman a Spirit of Hungary nevű hajóval a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen. A magyar vitorlás az EFE spanyol hírügynökség jelentése szerint egy perccel hajnali egy óra előtt ért célba hetedikként és egyben utolsóként.

A Spirit of Hungary összesen 27 600 tengeri mérföldet (51 143 kilométert) tett meg 110 nap, 10 óra, 59 perc és 40 másodperc alatt.

A győztes hajó, a Cheminées Poujoulat – fedélzetén a svájci Bernard Stamm-mal és a francia Jean Le Cammal – új rekorddal ért célba, március 25-én.

Fa Nándorék útját technikai problémák és sérülések nehezítették – emlékeztetett a hírügynökségi jelentés, amely kitért arra is, hogy a 61 éves "magyar legenda" az idei mezőny rangidőse volt.

Fa Nándor negyedszer kerülte meg a Földet vitorlással.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!