szerző:
MTI

Aranyérmet nyert a párbajtőröző Imre Géza a moszkvai vívó-világbajnokságon.

A 40 éves magyar vívó a döntőig a svájci Peer Borsky, a dél-koreai Park Kjung Du, az ukrán Bohdan Nyikisin, a kínai Li Csen és a dél-koreai Jung Hszeung Hva legyőzésével jutott el.

Imre Géza az utolsó asszójában is nagyszerű teljesítményt nyújtott: a világranglistán éllovas francia Gauthier Grumier-t 15-14-re verve harcolta ki az elsőséget.

A sportoló most először nyert egyéniben vb-érmet, a világbajnokságon eddig csapatban szerzett már három aranyat, két ezüstöt és négy bronzot. 

Sikerével a magyar válogatott már két dobogós helyezésnél jár Moszkvában, miután kedden a kardozó Márton Anna harmadik lett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!