szerző:
MTI

A Brazil Úszó Szövetség levélben fordult a nemzetközi szövetséghez (FINA), mert egyik edzőjük szerint a kínaiak olimpiai és világbajnoka, Szun Jang vasárnap megpróbált megrúgni és lekönyökölni egy brazil versenyzőt a kazanyi vébén.

Larissa Oliveira éppen melegített az edzőpályán, amikor Szun megfogta a lábát, a kettejük közötti vita a parton is folytatódott – közölte Alberto Pinto da Silva tréner. Szerinte a kanadai, a dél-afrikai, a chilei és az argentin kollegáktól is sok panaszt hallott Szun agresszív viselkedése miatt.

A Kazanyban 400 és 800 méter gyorson arany-, 200 méter gyorson ezüstérmes Szun hazájában autóbalesetet okozott, ezért rövid időre ült börtönben, majd doppingvétség miatt három hónapos eltiltást is kapott. A kínai úszó vasárnap nem indult el az 1500 méter gyors döntőjében, úgy fogalmazott, nem érezte jól magát, és fájt a szíve.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!