szerző:
hvg.hu

Dzsudzsák Balázs, a magyar fociválogatott csapatkapitánya 80 millió forintos jutalmat kap az Eb-re való kijutásért, de a többi kulcsjátékos sem panaszkodhat – idézte a Sport Plusz információit a Blikk.

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs összesen 80 millió forintot kap a 12 selejtezőn nyújtott produkciójáért – olvasható a Blikkben.

A többi kulcsember közül Kádár Tamás 75-80 milliót, a kapus Király Gábor nagyjából 72 milliót, Juhász Roland és Gera Zoltán 70-70 milliót, Szalai Ádám 60, Nikolics Nemanja pedig 55 milliót kasszírozhat a beszámoló szerint.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azért osztott prémiumokat, mert a nemzeti csapat 1972 után most először kijutott a 2016-os Eb-re.

A kijutásért 3,6 milliárd forintot folyósított az európai futballszövetség (UEFA), ebből 1,2 milliárdot osztanak szét a 75 érintett játékos és Pintér Attila, Dárdai Pál és Bernd Storck szövetségi kapitányok stábjai között.

Később az MLSZ a vs-hu-nak azt nyilatkozta, hogy a Sport Pluszban megjelent számok „köszönő viszonyban sincsenek a valósággal”. De részleteket egyáltalán nem árultak el a pontos összegekről.

©