szerző:
hvg.hu

Dzsudzsák Balázs, a magyar fociválogatott csapatkapitánya 80 millió forintos jutalmat kap az Eb-re való kijutásért, de a többi kulcsjátékos sem panaszkodhat – idézte a Sport Plusz információit a Blikk.

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs összesen 80 millió forintot kap a 12 selejtezőn nyújtott produkciójáért – olvasható a Blikkben.

A többi kulcsember közül Kádár Tamás 75-80 milliót, a kapus Király Gábor nagyjából 72 milliót, Juhász Roland és Gera Zoltán 70-70 milliót, Szalai Ádám 60, Nikolics Nemanja pedig 55 milliót kasszírozhat a beszámoló szerint.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azért osztott prémiumokat, mert a nemzeti csapat 1972 után most először kijutott a 2016-os Eb-re.

A kijutásért 3,6 milliárd forintot folyósított az európai futballszövetség (UEFA), ebből 1,2 milliárdot osztanak szét a 75 érintett játékos és Pintér Attila, Dárdai Pál és Bernd Storck szövetségi kapitányok stábjai között.

Később az MLSZ a vs-hu-nak azt nyilatkozta, hogy a Sport Pluszban megjelent számok „köszönő viszonyban sincsenek a valósággal”. De részleteket egyáltalán nem árultak el a pontos összegekről.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!