szerző:
hvg.hu

Barátaival beszélgetett, amikor valaki rálőtt Alfredo Pachecóra, a salvadori futballválogatott egykori játékosára. A 33 éves sportolót egy másik sérülttel együtt kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

Pacheco Santa Ana város közelében beszélgetett barátaival vasárnap egy benzinkúton, amikor egy ismeretlen támadó tüzet nyitott rájuk – írja a The Guardian.

Két embert kórházba vittek, a focista életét már nem tudták megmenteni, a másik sérült állapotról nincs hír. Más források szerint Pachecón kívül többen is megsérültek.

Alfredo Pacheco a salvadori válogatott védője volt és 86 mérkőzéssel csúcstartó. 2013-ban örökre eltiltották, bundázás miatt. Korábban az Egyesült Államokban is játszott a New York Red Bulls színeiben.

A támadóról egyelőre nem tudni semmit. Salvadorban idén 55 százalékkal nőtt az emberölések száma az előző évhez képest. A rendőrség adatai szerint idén több mint hatezer embert gyilkoltak meg az országban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!