szerző:
hvg.hu

Huszti Szabolcs és Szalai Ádám is újra mérkőzéseket játszhat a német Bundesligában, Huszti Kínából tért vissza a gyengélkedő Frankfurthoz, Szalai viszont szinte alig játszott a kiesőjelölt Hoffenheimben, ezért lecsapott rá a szintén kieső helyen telelő Hannover. A két játékos kvalitása alapján joggal merül fel a válogatottbeli szereplés kérdése, de Huszti nem hagyott kételyt.

Huszti Szabolcs bemutatkozott az Eintracht Frankfurt mezében a csapat stadionjánál, a jövőben együtt készül a csapattal a tavaszi szezonra. A kínai bajnokságból visszatérő támadó középpályás nagy segítség lehet a rövid kispaddal rendelkező frankfurtiaknak. A klub tavaly stabil középcsapatként a 9. helyen zárta a bajnokságot több meglepetést is okozva, de az őszi új idény már nem ilyen megnyugtató, jelenleg a 14. helyen várják a tavaszi fordulókat, nem sokkal a kiesőzóna előtt állnak.

Huszti Szabolcs még Egervári Sándor idején mondta le a válogatottságot, több dologban nem értett egyet ugyanis az akkori szakvezetéssel. A szurkolók körében joggal merülhetett fel ismét, hogy az Eb-re készülő kerethez újra csatlakozna-e a középpályás, ezzel is minőségi nemzetközi tapasztalattal bővítve a keretet, azonban a Nemzeti Sportnak nyilatkozó Huszti rövidre zárta a kérdést:

"Mindenekelőtt ezúton is szeretnék gratulálni a válogatott tagjainak, hogy kivívták az Európa-bajnoki részvétel jogát, szívből örülök neki! [...] Szégyellhetném magam, ha azok után, hogy mások végigküzdötték a selejtezősorozatot, csak úgy besétálnék az Eb-re. Ha valaki most garantálná, hogy Franciaországban döntőt játszik a magyar válogatott, akkor sem térnék vissza."

Szalai Ádám egyelőre zaklatott szezont tudhat maga mögött, Hoffenheimben alig jutott szerephez annak ellenére, hogy a korábbi középcsapat kimondottan rosszul teljesít és sereghajtóként vonultak téli szünetre. Az egykor Husztit foglalkoztató Hannover 96 nézte ki magának és vette kölcsön a Hoffenheimben a cserepadon, vagy sokszor oda sem kerülő válogatott csatárt. Német lapinformációk szerint kivásárlási joggal, azaz jó teljesítménye esetén le is igazolnák a támadót.

Szalai Ádám (térdelve, középen) a Hannover 96 mezében mutatkozott be a klub Twitter oldalán.
©

Szalai kölcsönadásával mindenki jól járhat, ugyanis a Hannover bővítheti szűkös keretét, a Hoffenheimnek több hasonló szintű támadója marad, ráadásul egy jó tavaszi szezonnal vagy Eb-szerepléssel jelentősen megnőhet a játékos értéke is. Szalai mellett a magyar válogatott számára is a legfontosabb, hogy minél több mérkőzésen léphessen pályára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!